Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Pikóéknak egy ausztráltól kellett visszaszerezniük Józsefváros Facebook-oldalát, mire sikerült, el is tűnt az oldal

Ez a cikk több mint 4 éves.

Tovább folytatódik a kerület hivatalos Facebook-oldalának sagája Józsefvárosban, ahol az ellenzéki összefogás meglepetésszerű vereséget mért a Fideszre. Ahogy arról hétfőn már mi is írtunk, Pikó András arról számolt be, hogy az átadás-átvétel nagyon nem ment zökkenőmentesen, sőt a HVG-nek elmesélte:

„(a)z összes számítógépről letörölték az adatokat. Feltételezhető, hogy winchestert is elvittek. Önmagában már ez is felháborító, de amit személyesen is nehezen viselek, hogy megfosztottak bennünket a kommunikációs lehetőségünktől. Nagyon sokáig nem fértünk hozzá az önkormányzati honlaphoz, mert nem tudtuk a belépési kódot. A Facebook-oldalunkat konkrétan eltulajdonították úgy, hogy a korábbi adminok átnevezték a Józsefváros oldalt, most a Facebook közép-európai központjánál próbáljuk elérni, hogy visszakapjuk. Ezek felvetik a bűncselekmény lehetőségét, ügyvédek dolgoznak az ügyön, valószínűleg feljelentést fogunk tenni.”

A polgármester kedd délután saját közösségi médiaoldalán már fejleményekről számolhatott be: a Facebook kelet-közép-európai központja mára megadta neki a hozzáférést a kerület hivatalos oldalához. Fel azonban nem lélegezhettek, mert mire elkezdtek volna új tartalmakat megosztani, „az egész oldalt törölték, vagy archiválták, minden eddigi hivatalos tartalommal együtt.”

Azt nem lehet tudni, hogy ki is törölte az oldalt, mindenesetre Pikó annyit elárult, hogy az eddig egy ausztrál magánszemély tulajdonában volt. Ez már csak azért is furcsa, mert – mint írja -:

„a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. éves üzleti tervében a FB oldal üzemeltetése szerepelt, tehát közpénzt költöttek rá, valószínűleg nem is keveset.”

A politikus bejelentette: vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogy hogyan kerülhetett egy ausztrál magánszemély birtokába az oldal, és hogyan lehetséges, hogy erre az előző kerületvezetés közpénzt is költött.

Nem ez volt az egyetlen meglepetés a mai nap folyamán, amit a fideszes vezetés hagyott hátra Pikóéknak. A reggel egy másik Facebook-posztban arról számolt be a polgármester, hogy elődje, Sára Botond és két alpolgármestere tetemes mennyiségű szabadságot halmozott fel az elmúlt időszakban, amelyet most pénzre akarnak váltani. Ez összesen 10,2 millió forintba fog kerülni Józsefvárosnak.

„Ez a kiváltság nem jár az egyszerű munkavállalóknak. Nekik ugyanis ki kell venniük a szabadságukat, és ha jövő év március 31-ig nem tudják ezt megtenni, akkor elveszítik a szabadságot és a lehetőséget, hogy pénzben megválthassák a ki nem vett napokat. Ők egyszerűen elveszítik aki nem vett szabadnapjaikat” – kommentálta az esetet Pikó.

Címlapkép: Pikó András polgármesterjelölt / Facebook