Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Százezer forintra büntette a NAV Kovács Gergelyt az MKKP Sorospénz-sorozata miatt

Ez a cikk több mint 4 éves.

Százezer forintos pénzbírságot szabott ki a NAV Kovács Gergelyre, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökére a párt Sorospénz-sorozata miatt. A játékpénz-sorozatot még az év elején adta ki a párt az akkor újonnan megjelenő bankjegyek apropóján, a híres magyar történelmi szereplők helyett az utóbbi évek nagyobb botrányt kiváltott ügyeinek főszereplőit rakták a bankjegyeikre, hiszen

„Soros György továbbra sem nyugszik, és a haza ellenségeinek arcképeivel ellátott bankókkal árasztja el az országot.”

Például az 500-ason Nagy Blanka, az ötezresen Judith Sargentini, a tízezresen pedig maga Soros György szerepelt, így a bankjegy „egyenesen a pokolból” való.

Még májusban írtuk meg, hogy emiatt pénzhamisítással vádolta a NAV a Kétfarkú Kutya Pártot. Kovács Gergely akkor azt mondta az ügyről, hogy nagyjából százezer Soros-pénzt osztogattak szét és adtak el, valamint

„Természetesen bemegyünk a NAV-hoz, nyilván elismerjük, hogy mi csináltuk, de ez nem pénzhamisítás.”

Nem így gondolta azonban a NAV: Kovács Gergely szerdán kapta kézhez azt a határozatukat, amiben „pénzutánzatra vonatkozó szabályok megszegése szabálysértést” állapítottak meg és százezer forint büntetést szabtak ki a pártelnökre.

Ez már a sokadik alkalom, hogy az MKKP-ra és tagjaira különböző vicceik és akcióik miatt pénzbüntetést szabnak ki: tavaly szeptemberben Szombathelyen háromszázezer forintra büntették őket járdafestés miatt, Felcsúton pedig az általuk betömött kátyúk eredeti állapotát kellett volna visszaállítaniuk, illetve buszmegálló-építés miatt is rendőrségi idézést kaptak tagjaik.

(Szabadpécs)

Címlapkép: Mérce