Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szolidaritását fejezte ki a Fidesz a velük együtt szavazó budafoki MSZP-sekkel

Ez a cikk több mint 4 éves.

Facebook-videóban vette pártfogásába Krieger Krisztina, a XXII. kerület egyik fideszes képviselője azt a három budafok-tétényi MSZP-st , akiktől a teljes ellenzék mandátumuk visszavonását követeli, miután a múlt héten együtt szavaztak a kormánypárti képviselőkkel az önkormányzat alakuló ülésén.

Krieger a 24.hu által észrevett videóban arról beszélt, hogy ezek a képviselők „a pártpolitikai utasításokat és a pártérdekeket összevetették a speciális helyi viszonyokkal”, és „úgy döntöttek, hogy az itt élők érdekében akarnak dolgozni”.

Krieger lejáratókampánynak nevezte, hogy az ellenzéki pártok el akarják marasztalni az érintett Dankóné Hegedűs Jolánt, Daróczi Károlyt és Jurás Lászlót.

„Akik régóta figyelemmel kísérik az önkormányzat működését, tudják, hogy 1998 és 2002 között volt már olyan ciklus, ahol fideszes és MSZP-s alpolgármester együtt tudott működni, miért lenne ez most másképp?”

-teszi fel a kérdést a videóban Krieger.

A fideszes képviselő szerint a szocialisták „a teljes közösségért felelősen gondolkodó emberként„ cselekedtek, lelkiismeretükre hallgatva. Hozzátette, valamennyi képviselő együttműködésére számítanak, pártállástól függetlenül.

Ahogy azt pénteken mi is megírtuk, az MSZP elnöksége már felfüggesztette a két budafoki szocialista képviselőt, Tóth Bertalan pedig kezdeményezte a pártból való kizárásukat (egyben jelezte: pártja mostantól zéró toleranciát hirdet a korrupcióval szemben).

Hétfőn pedig az ellenzéki együttműködés (a DK, a Momentum, a Jobbik és a Közösség Dél-Budáért Egyesület) helyi képviselői közleményben tudatták, hogy mandátumuk visszaadására szólították fel a renitens képviselőket. Mint írták:

„Tettükkel elárulták az őket megválasztó ellenzéki választókat , hiszen ők a változásra szavaztak, nem pedig  a Fidesz hatalmának újabb 5 évre történő meghosszabbítására. Ezért felszólítjuk a három áruló képviselőt, hogy azonnal mondjanak le mandátumukról, és adjanak utat a választói akarat érvényesülésének!”