Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bérlakásprogramot és az önkormányzati cégek átvilágítását ígéri Miskolc új polgármestere

Ez a cikk több mint 4 éves.

Fiatalok számára indítana bérlakásprogramot, valamint az önkormányzati cégek átvilágítására készül Veres Pál, Miskolc újonnan megválasztott független polgármestere, derül ki a Népszava interjújából.

Veres Pál ígérete szerint egy független átvilágítási rendszerrel fognak utánajárni a város ügyeinek, és elképzelhető, hogy a kulcspozíciókban ez változásokat idéz majd elő. Ahogyan fogalmazott, az „első csontváz már kidőlt a szekrényből”: az MKV Zrt., azaz a Miskolci Közlekedési Vállalat súlyos problémákkal küzd, amelyeket az előző városvezetés sikerpropagandával próbált elfedni. Viszont most kiderült, hogy a cég sofőrhiánya miatt (a helyi szakszervezetek szerint mintegy 50 sofőr hiányzik a rendszerből) járat- és menetrendszűkítésre volna szükség, illetve arra is fény derült, hogy nem ritka a 300-350 órányi túlóra sem.

Az interjúban elhangzik az is, hogy Veresnek komoly tervei vannak a fiatalok városban tartására: munkahelyekkel, fesztiválokkal, illetve bérlakásprogrammal szeretné maradásra bírni őket.

Tehát azok, akik hosszabb távra terveznének Miskolccal, pár évig minimális díjért élhetnének önkormányzati bérlakásban.

Veresnek emellett Lyukóvölgy városrésszel kapcsolatban is vannak elgondolásai, ám szerinte nagyjából 10-20 év alatt lehetne azokat a problémákat kezelni, amelyeket az elmúlt 20-25 év eredményeképp jöttek létre. Jó megoldás lehetne például, ha a város felvásárolná az ottani ingatlanokat, ezzel nem csak kártalanítva a tulajdonosokat, hanem könnyebbé téve az intézkedést a területen. Rövidtávon iskolabusszal segítené a helyieket, hogy az iskola távolsága ne legyen akadály a gyerekek számára.

De az új polgármesternek az is fontos, hogy jó kapcsolatot alakítson ki a helyi parlamenti képviselőkkel: szeretne tárgyalóképes és együttműködő partnere lenni a kormányzatnak, illetve

„a közgyűlési struktúrában, a bizottságokban, vagy épp a cégvezetésben megteszik majd a szükséges gesztusokat a Fidesz-KDNP felé.”

via Népszava