Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Horváth Csaba visszavonta a zuglói parkolásról szóló javaslatát, lakossági konzultációt kezdeményez

Ez a cikk több mint 4 éves.

Levette a napirendről a zuglói parkolásról szóló előterjesztést, és lakossági konzultációt kezdeményez Horváth Csaba, a kerület polgármestere a csütörtökre összehívott rendkívüli rendkívüli ülésen – értesült a 24.hu.

Ahogyan arról korábban mi is hírt adtunk, a polgármester által benyújtott javaslat értelmében a zuglói önkormányzat összesen 412 millió forint értékben kötött volna szerződést parkoló-automaták vásárlására és üzemeltetésére a gyanús üzletekben érintett Kupper András cégével, ha azt a közgyűlés is megszavazza.

Kupper a 444 parkolási csalásokról szóló dokumentumfilmjének a főszereplője, és több tízezer rendbeli csalásért ítélte el a bíróság.

Az előterjesztés felzúdulást keltett, miután nagy nyilvánosságot kapott a sajtóban, ezt követően szerdán sajtótájékoztatón számolt be Horváth Csaba  a parkolási közbeszerzés körül kialakult botrány kapcsán álláspontjáról.

Bár tegnap több ellenzéki párt helyi képviselője is kiállt a polgármesterrel együtt a sajtótájékoztatóra, csütörtök délelőtt a Demokratikus Koalíció előre jelezte, hogy várhatóan nem fogja megszavazni a kezdeményezést, mert álláspontjuk szerint „ebben a kérdésben csak a zuglói polgárok véleményének megismerése után szabad felelős és körültekintő döntést hozni”. A Kétfarkú Kutya Párt zuglói egyéni képviselője szintén jelezte, hogy nem szavazná meg a javaslatot, és a 24.hu úgy értesült, hogy a Momentum se szavazta volna meg.

A polgármester a zuglói közgyűlés ülésén elmondta, egyelőre csak arról szavaznak csütörtökön, hogy Zugló elsőként csatlakozzon-e az egységes fővárosi parkolási rendszerhez, illetve, hogy a parkoló automaták be legyenek-e kötve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendszerébe.

Horváth Csaba a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, szerinte minden szabályosan történt a zuglói parkolóórák ügyében, a 444 kérdésére pedig „erkölcsileg aggályosnak, de szakmailag jónak” minősítette az üzletet Kupper cégével.

Mérce kérdéseire, melyek szerint a kerületben számos olyan parkolóóra van, amelynek üzemeltetését sem termeli ki a bevétele, ezek egyszerű áthelyezése is eleget tenne a követelményeknek, nem kellene újabbakat beszerezni, Horváth azt a választ adta, a parkolóórák számát, és megoszlását a parkolási zónában rendeletek szabályozzák, ezért ettől nem térhetnek el, de újra kiemelte, szerinte a megoldás „versenyképes és kedvező árú.”

Horváth Csaba immáron második előterjesztését vonja vissza, mióta október 13-án megválasztották Zugló polgármesterének: másfél héttel ezelőtt a képviselőtestület szervezeti és működési szabályzatát módosító indítványa került vissza a fiókba, miután az Átlátszó cikke nyomán nagy port kavartak az előterjesztés átláthatóságot sértő passzusai.

(24.hu)

 

Címlapkép: Horváth Csaba beszél Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös fõpolgármester-jelöltjének a Miért kell és hogyan lehet elérni a változást Budapesten? című kampányindító rendezvényén (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)