Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ne éljetek vissza a bizalmunkkal!

Ez a cikk több mint 2 éves.

Most óriási, talán sok esetben nem is megérdemelt bizalmat kaptak ezek az ellenzéki politikusok, és ezzel a bizalommal nem kéne visszaélni.

Ezt írtam a választások estéjén, október 13-án, az ellenzéki győzelem után. Akkor is azt gondoltam, hogy erre a mondatra sajnos majd hivatkoznom kell, de azt azért nem gondoltam volna, hogy ehhez alig 22 napra lesz szükségem.

Mert Horváth Csaba első ügyét, a visszaélésekre okot adó SZMSZ módosítását még iszonyatos jóindulattal be lehetett tudni bénázásnak, vagy átgondolatlanságnak, de a szerdai két ügy már a bizalommal való abszolút visszaélés.

A ferencvárosi parkolási mutyiba, és ezzel a fideszes összejátszás vádjába folyton belekerülő, a választásokon megbukó, a Baranyi Krisztinát folyamatosan támadó szocialista Pál Tibor a főváros költségvetési bizottságába való jelölése okkal vágja ki minden ellenzéki szavazónál a biztosítékot. De az, hogy Horváth Csaba a parkolási maffiából ismert Kupertől vesz vélhetően fölöslegesen parkolóórákat Zuglónak, az tényleg mindennek a teteje. És lehet arra hivatkozni, hogy még az előző városvezetés döntött (valójában nem döntött, hanem átadta a döntést a következő testületnek), hogy olcsóbb mint az eddigi drága, és hogy  a lakosság tényleg akar új zónákat. De ez a mostani bérlés is drága, az ügylet korrupciógyanús, az eszközkezelés elavult, és a lakosok tuti tudnának várni pár hetet, ha utána jobb megoldást kapnának. Főleg, hogy Horváth is azt hangsúlyozza, hogy egységes budapesti parkolás kell, de azért gyorsan még bővíti a zuglóit. Ha ez se elég, érdemes elolvasni a 444 cikkét a témában.

Jegyezzük meg tehát, nem azért kaptak a tisztelt ellenzéki polgármesterek most felhatalmazást, hogy utána elkezdjen korrupciós ügyeket gyártani, és a korrupciógyanúban elhasznált politikusaiknak pozíciókat osztogatni. Egy Pál Tibort semmilyen pozícióban nem kéne az MSZP-nek alkalmaznia.

Ezt a felhatalmazást ugyanis a kedves ellenzéki politikusok nem azért kapták, hogy korrupciót gyártsanak, hanem egy jobb világot. Jó lenne ma arról írni, milyen fontos javaslatokat fogadott el kedden a fővárosi közgyűlés, de ilyen ordenáréságok mellett nem lehet erről írni. Nem lehet a Liget ügyéről, klímavédelemről, a rabszolgatörvényről.

De nem lehet azt se észrevenni, hogy ezek az ügyek mind egy párthoz, az MSZP-hez kapcsolódnak. És felvetődik a kérdés, vajon a Magyar Szocialistának nevezett Pártban ez nem tűnik fel senkinek? Nem tűnik fel, hogy bármilyen jó dolgokat is csinálnak ott a párt tisztességes arcai, ameddig a többiek ezt a korrupciógyanús tevékenységet folytatják, addig ez semmit sem ér?

Tehát tisztelt MSZP-sek, ne éljetek vissza a bizalmunkkal, tisztelt ellenzék, ne kicsit legyetek jobbak a Fidesznél, hanem sokkal!

Címlapkép: Mérce