Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Újraszámolás után döntetlen lett az eredmény egy körzetben Budafokon, új választás jöhet

Ez a cikk több mint 4 éves.

Új választást írnak ki az egyik budafoki egyéni kerületben, értesült róla a 24.hu. A XXII. kerületben két szavazattal nyert az ellenzéki összefogás által támogatott, DK-s Nádor István László fideszes kihívója, Csiszár Zsuzsanna ellen; de mivel 79 érvénytelen szavazat volt, ezért három szavazókört is újraszámoltattak, itt az eredmény végül döntetlenre jött ki.

Csiszár Zsuzsannáról még augusztusban írtunk, amikor kollégánk a budafoki városházán járt, hogy tudósítson az önkormányzat által hajléktalanná tett idős férfi, Károly ügyében: mivel az üggyel a Mérce a legelejétől több cikkben is foglalkozott, ezért szerettük volna követni a további fejleményeket. Munkatársunk akkor időben meg is érkezett a szociális bizottság ülésére, amelyen Bodrog Zoltán független képviselő fel szerette volna vetni az ügyet – és lévén közérdeklődésre számot tartó nyilvános önkormányzati bizottsági ülésről volt szó, a Mérce videófelvételt akart volna készíteni.

Csiszár, a szociális bizottság elnöke ekkor közölte, hogy ehhez nem járul hozzá (pedig újságíróként kollégánknak jogában állt volna felvételt készíteni), majd miután Bodrog és munkatársunk elmentek, hogy kikérjék a jegyző állásfoglalását, már nem volt mit közvetíteni. A bizottsági elnök jelezte ugyanis, hogy közben az ülést befejezték, így Bodrog képviselőnek nincs lehetősége felszólalni.

Az ülés ezzel véget is ért, a folyosón még a független képviselő próbálta megérteni a bizottsági elnök eljárását, ám utóbbi inkább rendőrség kihívásával fenyegette meg kollégánkat, és majdnem kitépte a telefont a kezéből, ahogy az ezen a felvételen is látható.

A 24.hu információi szerint ilyen, döntetlen esetekben 120 napon belül új választást kell kiírni, addig pedig a képviselőtestület eggyel kevesebb taggal alakul meg. Budafokon egyébként a fideszes Karsay Ferenc lett a polgármester, testülete viszont többségében ellenzéki lett. A Nádor István László által nyert körzet újraszámolásával ez az eredmény egyébként nem sokat változott, a Fidesz 17 mandátumból ötöt tudott megszerezni, valamint emellett egy kormánypárthoz húzó civil is bejutott.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt