Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egy járókelő bemutatott Putyin konvojának, egy állítólagos civil rendőr rögtön akcióba lendült

Ez a cikk több mint 4 éves.

A 444 írta meg, hogy egy magát civil ruhás rendőrként azonosító férfi akadályozott meg egy másik embert abban, hogy felmutatott középső ujjával búcsúztassa Vlagyimir Vlagyimirovics Putyint, az Oroszországi Föderáció elnökét, aki szerdán villámlátogatáson vett részt Magyarországon.

 Az esetről az elnököt a megvetés és súlyos sértegetés nemzetközi kézjelével megtisztelő polgártársunk maga készített felvételt, ezen látható és hallható a hatósági intézkedés is.

Miután a József Nádor téren – a perspektíva alapján valószínűleg a Lánchíd irányába haladó buszok megállójában – álló ember először megvárta, míg a rendőrségi felvezetés elhalad, majd mikor a fekete kisbuszok és az orosz elnöki limuzin következtek, karakánul belekomponálta a képbe a kezével formázott „kapd be!” szimbólumot, mellyel Putyin elnök eddigi munkásságát, különösképp az elkövetett háborús bűnöket kívánta tömören értékelni.

Ekkor lépett a képbe a sötét bőrkabátján sárga, két fekete csíkkal áthúzott kitűzőt viselő, magát rendőrként bemutató férfi, aki lehúzta hősünk látható, valamint kamerát tartó kezét is, majd a következő párbeszéd zajlott le:

– „Fejezze be, a rendőrségtől vagyok.”

– „Miért. Mert?”

– „Mert fejezze be.”

Ezután a véleménynyilvánításában korlátozott érintett a szabad véleménynyilvánítás jogára hivatkozott, ez azonban nem tántorította el a közbeavatkozó felet a közbeavatkozás folytatásától.

A Putyinnak bemutató ember a 444-nek elmondta, a közbelépő nem volt erőszakos,

„de annyit azért megjegyzett, hogy örüljön neki, hogy ő csinálja ezt, és nem ők, mutatott ekkor a konvojra.”

Más intézkedés a helyszínen nem történt.

Putyin szerdán tárgyalt Orbán Viktorral, a tárgyalások eredményeiről ebben a cikkben számoltunk be, arról pedig, hogy mi történik Oroszországban azzal, aki úgy viselkedik mint a fenti videó hőse, ebben.

via 444
Címlapkép: 444 videó