Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Elvették Borkai Zsolt MOB-tagságát

Ez a cikk több mint 4 éves.

Megvonta Borkai Zsolttól a Magyar Olimpiai Bizottsági (MOB) tagságát a Magyar Torna Szövetség – tudta meg az Index.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztját 2010. novembere és 2017. májusa között Borkai Zsolt töltötte be, ezzel párhuzamosan volt Győr polgármestere is az olimpiai bajnok tornász, majd posztját 2017-ben Kulcsár Krisztián vette át, Borkai azonban megtartotta MOB-tagságát.

Borkairól az önkormányzati választások előtti hetekben egy névtelenül írt blogon jelentek meg felvételek, amint egy szexpartin vesz részt egy luxusjachton, illetve kábítószer-használattal, valamint korrupcióval is megvádolták. Borkai két nappal a választások után jelentette be, kilép a Fideszből, de továbbra is Győr polgármestere marad, függetlenként folytatja tovább.

Hogy az exolimpikon polgármester olimpiai életjáradékának mi lesz a sorsa, azt egyelőre nem tudni.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Steinmetz Ádám jobbikos képviselő, olimpiai bajnok vízilabdázó az Országgyűlés hétfői ülésnapján bevitte az ülésterembe az egyik olimpiai aranyérmét, amelyet magasra tartott, miközben a képviselőkhöz beszélt, majd azt kérdezte Orbán Viktortól:

Mit fog tenni az olimpikonok Borkai által megtépázott tekintélyének helyreállítása érdekében?

A miniszterelnök válaszában kifejtette, szerinte először a Fidesznek kellett döntenie, és a párt világossá tette, hogy  Borkaitól elválnak az útjai. A Győrre vonatkozó kérdésben Győr döntött, az olimpikonokat érintő kérdésben pedig a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fog.

Emellett a hétfői ülésnapon Varju László DK-s országgyűlési képviselő interpellációja nyomán az is kiderült, nyomozás is folyik Borkai ügyében.

A Borkai-botrány másik érintettje Rákosfalvy Zoltán, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnökségi tagja. Az Index szerint a MÚSZ elnöksége már a múlt héten tárgyalt volna róla, de Rákosvalvy nem jelent meg.

Címlapkép: MTI / Koszticsák Szilárd