Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Fekete-Győr András: egy sunyi, rohadék rezsim ez

Ez a cikk több mint 4 éves.

A Momentum Mozgalom – a DK és az MSZP után – szintén a Jászai Mari téren, Nagy Imre nemrég áthelyezett szobránál tartotta megemlékezését.

Elsőként Kerpel-Fronius Gábor szólt a hallgatósághoz:

Van abban valami szimbolikus, hogy a forradalom kitörésének a napját az ember egy olyan helyszínen ünnepli, ami nem is a forradalom kitöréséhez, hanem a megtorláshoz kapcsolódik.

Elmondása szerint a kádári konszolidáció megvalósította azokat a dolgokat, amikért Nagy Imre és a pártellenzék küzdött, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy mindez valójában egy olyan környezetben történt, ahol az ügyeskedés, a szabályok elkerülése vált normává. A rendszerváltás óta eltelt húsz-harminc évben vettük észre, hogy ez milyen mértékben meghatározta a politikai kultúránkat is.

Kerpel-Fronius nagyon örül annak, hogy ebbe a posványba, amit az Orbán-rendszer jelentett az elmúlt években, az önkormányzati választás végre változást hozott.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke elmesélte, hogy a Nolimpia után az édesapja kirúgásával az ő aláírásgyűjtése miatt a családján álltak bosszút, ezért szerinte nem demokrácia van Magyarországon, hanem

egy sunyi, rohadék rezsim ez.

Elmondta, hogy a rendszerváltást október 13-án elkezdték, és ezt a rendszerváltást 2022-ben az országgyűlési választásokkal be fogják fejezni, és a magyar történelemből tanulva éjt nappallá téve kell dolgozniuk a jobb jövőért. A Momentum feladata jelenleg azt bebizonyítani, hogy lehet önkormányozni becsülettel, alázattal és hozzáértéssel is, így terveik szerint a városi és kerületi lapokból alternatív médiát kívánnak építeni, hogy mindenkihez eljussanak a valódi és független hírek. Mostantól őket is számon lehet kérni, és Fekete-Győr kérte is, hogy kérjék őket számon, hiszen aki a tisztességes elveket elárulja, annak mennie kell, hiszen

Mi, momentumosok, vissza akarjuk adni a politika becsületét.

Az esemény itt nézhető:

Címlapkép: Mérce fotó