Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A sajtószabadságot ünnepli a kampányban az ellenzék fotóit eltorzító bajai lap

Ez a cikk több mint 4 éves.

A korábban a helyben hatalmon lévő kormánypártok feltétlen és látványosan túltolt támogatásáról elhíresült bajai önkormányzati lap, a Bácskai Napló ritkán látható tempóban fordult rá az új vezetés támogatására, miután múlt vasárnap az ellenzék győzött a városban – írja a 444.

Az ellenzéki győzelem után a főszerkesztő már a sajtószabadságot ünnepli jegyzetében.

Forrás: 444.hu

Ebben Géczy Zsolt arról ír, hogy

„A kezdet bíztató! A Bácskai Naplót az elmúlt években, pláne a választási kampány idején rengeteg támadás érte, számonkérve a kiegyensúlyozott, objektív támogatást. […] Baja új polgármestere béke jobbot hirdetett, hogy valamennyi korábbi ellenlábassal együtt dolgozhasson a városért.”

Az igen gyors pálfordulás azért is különös, mert korábban ugyanez a lap azzal került a hírekbe, hogy az ellenzéki jelöltek fotóit eltorzított formában hozta le, erről az ellenzék Facebook videóban számolt be:

Ahogy akkor írták,

„A több tízezer példányban a postaládákba került Bácskai Napló aljasul groteszkké torzította az arcunkat!

Bandzsa, ördögi tekintetek, foltos sötét arcok, eltüntetett vagy éppen összehúzott szemöldökök, átrajzolt, elcsúfított arcvonások mind a 11 jelölt esetében. A mellékelt videón látható a hamisítás ténye.”

Sőt, mi több, miután az ellenzék felszólította a bajai médiát, hogy korrektül számoljon be róla és adjon teret a nem kormánypárti szereplőknek, valamint számon kérte a képek torzítását, a lap végül képek nélkül adott hírt az ellenzéki jelöltekről, Bócsa Barnabás ügyvezető pedig ki is oktatta az érintetteket.

Ehhez képest a lap most külön bocsánatot kér a képhamisítás miatt is „Olyan nincs, hogy képhamisítás!” című cikkében. Ebben ugyan leírják, hogy nekik bizony semmi közük a képek manipulálásához, ahogy állításuk szerint az eszközeik sincsenek meg erre, ennek ellenére a jegyzet végén a Bácskai Napló szerkesztősége nevében azt írják,

„olvasóinktól elnézést kérünk”.

Az önkormányzati választási kampányban a helyi média a legtöbb településen, kerületben egyértelműen kiállt a hatalmon lévő fideszes jelölt mellett, és rendszeresen az apokalipszissel fenyegetett ellenzéki győzelem esetén – a kormánypárti média pedig azóta is sok energiát fektet az ellenzék gyalázásába.

via 444
Címlapkép: Dani Gitta / Facebook