Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Dobozokkal megrakott furgont követtek a budavári önkormányzattól a leköszönő polgármester házáig

Ez a cikk több mint 4 éves.

Gelencsér Ferenc, az I. kerület vasárnap megválasztott momentumos önkormányzati képviselője nemrégiben tett közzé Facebook-oldalán a majdnem negyedórás videót, amelyben kedd éjszakai kalandjait mutatja be.

A felvétel a Budavári Önkormányzat Kapisztrán téri épületénél indul, ahol egy furgonba épp dobozokat pakolnak be az önkormányzat épületéből. A videót készítő Gelencsér a fuvarosoktól szeretné megtudni, hogy mit és hova szállítanak. A dobozok tartalmáról nem mondanak semmit a fuvarosok, de a megrendelő személyét elárulják: Nagy Gábor Tamás leköszönő fideszes polgármester.

Az is kiderül, hogy a Táncsics utcába viszi a fuvart, amiről Gelencsér elmondja, ott található Nagy otthona is.

A videó második fele már utóbbi helyszínen, vagyis a Táncsics utcában játszódik, a Nagy Gábor Tamás lakása mentén húzódó sikátor előtt. A teherautó itt áll meg, egyik utasa bemegy a sikátorba telefonálni, rövid idő után visszatér, majd gyors tolatásban elindul visszafele a szűk egyirányú utcán – anélkül, hogy bármit is kipakoltak volna belőle.

A felvétel újra az önkormányzat környékén ér véget, ahol Gelencsér felfedez egy második autót, egy szürke kisbuszt is.

A videót elsőként felfedező 444 megkereste az érintett fuvarozót és Nagy Gábor Tamást is. A fuvarozó szerint azért nem pakoltak ki semmit a Táncsics utcában, mert úgy tudták, eredetileg csak valamit még onnan is felvesznek, de a telefonbeszélgetésből kiderült, hogy mégsem. Állítása szerint a dobozokban könyvek voltak.

A leköszönő polgármester szerint is a hivatali éveiben felhalmozott könyveket szállíttatta el, ám az ő magyarázatának többi része eltér a fuvarosétól. Állítása szerint azért hajtott az autó a házához, hogy ott pakolják ki a könyveket, de kiderült, nem tud a bejárathoz elég közel beállni az autó, a könyvek pedig nehezek, így inkább egy külső raktárhelyiséghez irányította őket. Azt is megerősítette, a hivatali autójával el is kísérte a furgont, illetve a szintén könyveket szállító kisbuszt ahhoz a bizonyos raktárhelyiséghez.

Nagy arról is beszélt, hogy az általa vezetett egy jól működő önkormányzat, ahol szerinte nincsenek nem iktatott iratok, így értelme sem lenne elvinni onnan bármilyen dokumentumot.

Gelencsér a videóban többször is utal arra, hogy a dobozokban iratok lehetnek, ám szemmel egyszer sem láthatjuk, hogy ez igaz-e. A 444-nek annyit mondott, hogy a dobozokba nem tudott belenézni, de azok szerinte nem a könyvköltöztetéskor megszokott vastagabb anyagú, nagyobb kartondobozok, hanem kisebb irattartó dobozok voltak.

Csütörtökön derült ki, hogy más fővárosi fideszesekkel összhangban, Nagy Gábor Tamás is fellebbezést nyújtott be a választások eredménye ellen. A budavári polgármester-választást – nagy meglepetésre, 121 szavazattal – az ellenzék jelöltje, V. Naszályi Márta nyerte, aki az előző ciklusban a kerület önkormányzati képviselőjeként tevékenykedett.

Az I. kerület egyébként a lakásmutyikról lett híres az elmúlt években, V. Naszályi ezek felszámolását ígérte, illetve azt, hogy nyilvánosságra hozza a fideszes holdudvar egyes tagjaival kötött bérleti szerződéseket.