Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Tüntetés lesz Borkai lemondásáért szombaton Győrben

Ez a cikk több mint 4 éves.

Borkai Zsolt keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy kilép a Fideszből, amit  azzal indokolt, hogy

„nem kell, hogy morális hátrányt hozzanak a vele kapcsolatos történések a Fideszre.”

Polgármesteri székéből viszont nem áll fel, ha már vasárnap újraválasztották a győriek.

Borkai ellen a múlt heti után most szombatra újabb tüntetést szervez az ellenzék a polgármester lemondását követelve.

„Borkai Zsoltnak a Fidesz „erkölcsössége” fontosabb, mint a városunk becsülete!  A Fidesz becsapta a saját szavazóit is azzal, hogy a választások után lemond a polgármester! Mondjuk ki közösen, hogy Borkai méltatlan a város vezetésére! Borkainak távoznia kell a győri közéletből!”

– írják a szervezők.

A Fidesz győri polgármesteréről október elején egy névtelenül írt blogon jelentek meg felvételek, amint egy szexpartin vesz részt egy luxusjachton. A kormánypárti városvezetőről aktus közben készült képet és videót posztoltak, és kábítószer-használattal, valamint korrupcióval is megvádolták.

A tüntetés mellett a DK Glázer Tímeával, a párt győri szervezetének elnökével és az ellenzék győri polgármesterjelöltjével közösen ma aláírásgyűjtést is indított Borkai lemondásáért – szúrta ki a HVG.

„Borkai Zsolt úgy érezte, hogy csak a Fideszre hozott szégyent, Győrre nem, ezért csak a Fideszből lépett ki, a győri polgármesterségről viszont nem mondott le. Ezzel mára nem csak azokat árulta el, akik szerint egy ilyen botrány után már eleve le kellett volna mondania, hanem azokat is, akik vasárnap nem miatta, hanem fideszes tagsága miatt szavaztak rá. A Demokratikus Koalíció győri szervezete aláírásgyűjtést indít Borkai Zsolt lemondásáért! Nem fogjuk 5 éven át tűrni, hogy egy olyan ember vezesse a városunkat, aki ilyen szégyent hozott rá.”

– olvasható Glázer közleményében, mely szerint

„Borkai Zsolt polgármestersége elúszott azon az adriai hajón”, ők pedig nem nyugszanak addig, amíg le mond.

A város régi-új polgármesterét vasárnap 44,33%-kal választották újra a győriek, ellenzéki riválisa, Glázer Tímea szorosan mögötte, 42,86%-kal végzett. Borkai győzelméhez hozzájárult a helyi jobbikosok utolsó pillanatos kilépése az ellenzéki együttműködésből is őt segítette. A győri ellenzék a szavazatok újraszámlálását követeli.

Az ellenzéki pártok állásfoglalásáról itt lehet bővebben olvasni a Borkai-üggyel kapcsolatban.

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba