Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Halálosan megfenyegették Keszthely ellenzéki képviselőjelöltjét, feljelentést tett a rendőrségen

Ez a cikk több mint 4 éves.

„Többünk nevében, meg fogjuk ölni ezért a Zente-féle megszólalásért! […] Addig ütöm, amíg mozog, a f.szszopó k.rva anyjáról írjon ilyeneket.”

– többek között ilyen telefonhívásokat kapott Keszthely közös ellenzéki, önkormányzati képviselő-jelöltje, a jobbikos Weller-Jakus Tamás, miután még szeptember 26-án egy Facebook-bejegyzést írt arról, hogy Mészáros Lőrinc kifizette a beteg Zente gyógykezelését. (Az ügyről nekünk is jelent meg véleménycikkünk Jámbor András tollából).

A bejegyzést Weller-Jakus azután távolította el az oldaláról, hogy egy Fidesz-közeli propagandablog kitette azt, és felháborítónak nevezte, hogy szerintük a keszthelyi jelölt a kormányt hibáztatta Zente betegségéért. A blog a bejegyzésről több fotót is közölt.

Weller-Jakus Tamás a Mércének elmondta, hogy a Balaton-parti városban működő, általa elnökölt, ellenzéki Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) Facebook-oldalára kikerült, rögzített telefonhívást valóban ő kapta egy kijelzett, de számára ismeretlen mobiltelefonszámról.

Meg fogjuk ölni – halálos fenyegetés a keszthelyi ellenzék elnökének

A videóban minden lényeges információ megtalálható. A feljelentést Dr. Weller-Jakus Tamás megtette, és mi mindenben támogatjuk elnökünket és családját. Fontosnak tartjuk elmondani: mi nem félünk. Minden ilyen akcióval, névtelen, arctalan szerzők által összetákolt lejáratócikkel, fenyegetéssel nekünk tesznek jót, mert egyre többen mondják azt, hogy betelt a pohár. Egyre többen undorodnak attól, amit a Fidesz művel. Ezzel a hívással átléptek minden határt. Ez már nem csak gyerekes trollkodás, itt kőkeményen emberéletről van szó. Megkérjük továbbá tisztelt hozzászólóinkat, hogy a videó megosztása mellett őrizzék meg méltóságukat! Felnőtt, higgadt módon kezeljük ezt a kérdést! Ne használjunk a videóban elhangzóhoz hasonló csúnya szavakat, és ne említsük azt a heccoldalt, amelyről szó van! Nem célunk ugyanis reklámozni őket. Azonban szerkesztői a törvény szerint felelni fognak a tettükért, ezt megígérhetjük Önöknek. Nem tűrjük tovább a hazudozást, a gonoszságot, főleg arctalanul, névtelenül. Rendet teszünk Keszthelyen.Köszönjük a támogatásukat és az együttérzést! Kérjük Önöket, hogy osszák meg a videót!Üdvözlettel: a KÉVE csapatawww.keve-keszthely.hu

Gepostet von Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület am Dienstag, 1. Oktober 2019

Ahogyan elmondta nekünk, eredeti bejegyzésében arról írt, a magyar kormány „halálra ítélte” a kisgyermeket, és azon is elmélkedett, egy stadion árából hány ilyen beteg gyerek gyógykezelését lehetne kifizetni. Azt is hozzátette, ma is ez a véleménye, de a rengeteg gyűlölködő hozzászólás, fenyegetés, sőt, nyilvánosan, a Facebook-oldalán megadott telefonszámán kapott, hasonló hívás után végül annak eltávolítása mellett döntött.

Hozzátette, szerinte a magyar közbeszéd, és közállapotok kritikus szintjét jelzi az, hogy egyesek kilátásba helyezik, hogy megölik, „csak azért, mert más a véleménye mint nekik.”

Hozzátette, ő a legmesszemenőbb mértékig respektálni tudja, ha valaki nem ért egyet az általa megfogalmazott gondolatokkal, azt is mindenképpen el tudja viselni, ha valakik azt felháborítónak tartják, azonban ahogyan elmondta, az már túlmegy a közszereplők által tűrni viselt dolgok határán, ha rendszeresen és halálosan megfenyegetik ismeretlenek a véleménye miatt.

Azt is hangsúlyozta, feljelentést tett az ügyben a rendőrségen, de még várja az értesítést arról, indul-e ügyében nyomozás.

Az idei önkormányzati választási kampány egyébként ugyan ilyen fenyegetéses, nyilvánosságra kerülő esetet eddig még nem látott, de éppen tegnapi hír, hogy Váradiné Naszályi Márta budapesti, I. kerületi polgármester-jelöltnek nemcsak a plakátjait tépkedték le, de kampányközpontként szolgáló irodáját fekáliával szennyezték be ismeretlen tettesek.