Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Önkormányzati sofőrrel letépkedett plakátok és szarral összekent kampányközpont: Budán is zajlik a kampány

Ez a cikk több mint 4 éves.

„Mire költi a fideszes városvezetés a II. kerületiek adóját? Arra, hogy önkormányzati autóval a polgármesteri kabinet sofőrje rongálja a plakátjainkat.”

– írta ki Facebook-oldalára Őrsi Gergely, II. kerületi ellenzéki polgármester-jelölt.

Őrsi videót tett közzé, amelyben az látszik, hogy épp az ő plakátjait szedik le egy helyen, a helyszínen van a kerületi kabinet sofőrje is, a közelben pedig a jelenlegi polgármester, a fideszes Láng Zsolt hivatali autója parkol, egy másik helyszínen pedig Őrsi plakátjai már a földön hevernek, és éppen Láng plakátjait ragasztják ki a helyükre.

Itt egyébként egy elég abszurd beszélgetés is elhangzik:

„-Csókolom, miért tetszett leszedni a plakátomat?
– Én nem szedtem le a plakátját.
– De hát itt van a földön.
– Nem én szedtem le.
– De hát végigjöttem az összesen, hárman fényképezték le önöket.
– Azt biztos nem fotózta le, hogy én leszedtem a plakátot.
– De hát itt van, hölgyem, ön mellett az én leszedett plakátom.
– Nem én szedtem le azt a plakátot
– De önök szedték le, láttuk.”

Őrsi emlékeztetett arra, hogy nemrég a Fővárosi Választási Bizottság ítélte el a fideszes városvezetést, amiért több tízmillió forintot fordított az önkormányzat közpénzéből arra, hogy saját magát reklámozza.

Épp az önkormányzati választás előtt jelentette meg a Láng Zsolt vezette önkormányzat a 13 év együtt, Buda zöld szívében című kiadvány, amelyben nem csak a polgármesterrel készült alapos nagyinterjú, de a városvezetés érdemeit is hosszasan dicsérik. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt először a Helyi Választási Bizottságnál panaszolta be a kiadványt, mivel álláspontjuk szerint nem időszaki sajtótermékről, hanem egyszeri, közpénzen kiadott lapról van szó, ami közvetlenül a polgármesterhez köti a fejlesztéseket, ellenzéki álláspont nélkül, ezért alkalmas lehet a választói akarat befolyásolására. A HVB viszont úgy látta, hogy a kiadvány nem kampányeszköz. Így került az ügy az MKKP fellebbezésével a Fővárosi Választási Bizottsághoz, ahol viszont már azt állapították meg, hogy igenis kampánykiadvány, amely pártlogók nélkül is alkalmas a választói akarat befolyásolására. Ráadásul közpénzből.

Őrsi Gergely jelezte, hogy az ügyben feljelentést tett, és felszólította  a jelenlegi városvezetést, hogy a közös pénzünket ne költse rongálásra.

Mint írta:

„A mostani tépkedés nemcsak a választás rendjének megsértése, hanem több annál: önkormányzati alkalmazottakat kampányolásra, különösen rongálásra kötelezni súlyos törvénysértés.”

Őrsi teljes posztja ide kattintva olvasható, ez pedig a videó maga:

V. Naszályi Márta az I. kerületben még ennél is alaposabban megtapasztalta, milyen is a kampányidőszak. Az ellenzéki polgármester-jelölt szintén videóban mutatta be, hogy kampányközpontjuk irodájának az ablakát ma reggelre szarral kenték össze, és fenyegető üzenetet írtak fel rá:

„Emlékezz! 2006. okt. 23”

Nagyon sajnálom, hogy ide jutottunk, nem tudom, hogy ki, miért, mit remélve tesz ilyesmit, azt gondolom, hogy ez már beteges dolog, minden alatt van, és nagyon kíváncsi vagyok, a hátralevő két hétben mire számíthatunk” – mondja a láthatóan elkeseredett és elcsigázott V. Naszályi.