Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Bohócsapkában zavarták meg az MTVA-ból kijövő ellenzéki képviselők sajtótájékoztatóját

Ez a cikk több mint 4 éves.

„Csak így tovább Viktor” – felkiáltással zavarta meg az ellenzéki képviselők sajtótájékoztatóját egy idős úr, aki többek közt labdát dobált a képviselőkre, illetve a földön fekve játszotta el, hogyan teperték le decemberben Varju Lászlót a biztonsági őrök.

Az nem derült ki, hogy az úr kihez tartozik, mindenesetre bohócsapkát és piros orrot viselt, utalva ezzel a Fidelitas által indított „Budapest nem cirkusz” plakátkampányra, és egy ideig nem hagyta szóhoz jutni a képviselőket.

Hadházy Ákos igyekezett szót érteni vele, ám kérdéseire annyit válaszolt, hogy nyugdíjemelésre van szükség, ezen kívül pedig leginkább cirkuszt emlegetett.

Nem ő volt az egyetlen, aki nehézkessé tette a sajtótájékoztatót, Bede Zsolt, a Vadhajtások szerzője Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) felszólalását zavarta beszólásaival, többek közt a Karácsony-hangfelvétel körülményeit emlegetve, illetve megkérdezte, hogy „Tordai nem ér rá?”, amivel pedig a Tarlós-Tordai Bence csörtére utalt.

Az idős úr a Mércének azt nyilatkozta, hogy magánemberként érkezett a sajtótájékoztatóra, „vidéki lesajnált magánemberként, akit lekezeltek”, de ennél többet nem akart mondani.

Egyébként az ellenzéki képviselők kijöttek az MTVA székházából, Gréczy Zsolt elmondta: nem kaptak semmilyen ígéretet Papp Dánieltől arra vonatkozóan, hogy beolvashatják-e a kiáltványukat, ahogy másik követelésük is elutasításba ütközött, vagyis Tarlós-Karácsony vitát sem szervez a köztévé.

A délelőtti eseményekről ebben a cikkben írtunk bővebben.

A megzavart sajtótájékoztatóról készült élő közvetítésünk itt visszanézhető: