Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Baja fideszes polgármestere megválasztása óta többszázmilliós bevételt ért el alkalmazott nélküli cégével

Ez a cikk több mint 4 éves.

Baja fideszes polgármestere, Fercsák Róbert cége igencsak sikeres utat járt be 2014-es megválasztása óta:

az elmúlt 3 év alatt 184 millió forint árbevétel mellett 141 milliós nyereséget produkált a városvezető ingatlanforgalmazással foglalkozó társasága.

A Dominfo Ingatlanforgalmazási Betéti Társaságot a cégkivonat szerint még 1995-ben alapították, de a Bajai Hírhatár információi szerint csak az utóbbi néhány évben „táltosodott meg”. A cégben Fercsáknak a vagyonnyilatkozata szerint 90 százalékos tulajdonosi aránya van, székhelye is a polgármester ingatlanjába van bejegyezve. A társaság az ingatlanforgalmazáson kívül foglalkozik még alkohol- és dohánynagykereskedelemmel, kiadói tevékenységgel, időszaki kiadványok készítésével, és  még háztartási és kerti gépek javításával is.

A cég kiemelkedő sikere már csak azért is szembetűnő, mert azt alkalmazott nélkül érte el. A cégadatok szerint ráadásul a tulajdonosok 10 millió forint osztalékot vettek ki belőle, ebből az a 90 százalék, ami Fercsákot megilletné, nincs jövedelemként feltüntetve a vagyonnyilatkozatában.

A Momentum külön sajtónyilatkozatban és videóban foglalkozott az üggyel, utóbbiban a párt EP-képviselője, Donáth Anna a helyi ellenzéki polgármesterjelölttel, Nyirati Klárával együtt jelent meg. Nyirati a Sikeres Bajáért Egyesület színeiben indul a polgármesteri székért októberben, a videóban elmondja, hogy a Dominfóéhoz hasonló „arányú hasznot valószínűleg Mészáros Lőrinc sem tud produkálni”, és hogy

elfogadhatatlannak tartja, hogy Baja vezetőinek eltitkolt és zavaros pénzügyei legyenek.

Nyirati Klárát még áprilisban jelölte a Momentum, jelöltségét rajtuk kívül támogatja még az MSZP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Jobbik és a DK is.

Fercsák Róbert egyébként az utóbbi napokban azzal került bele a hírekbe, hogy egy bölcsődébe ment be gyerekekkel kampányolni, annak ellenére, hogy az alapvető jogok biztosa, Székely László mindössze néhány héttel ezelőtt foglalkozott a kampányolásnak ezzel a jelenségével, álláspontja szerint „egyetlen gyermek sem lehet pártpolitikai tevékenységnek háttere, díszlete, népszerűségnövelő tényezője.” Ennek ellenére a bajai választási bizottság úgy határozott, nincs semmi gond a polgármester bölcsődei látogatásával.