Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony: „Magyarország újabb lépést tett abba az irányba, hogy ne lehessen demokráciának nevezni”

Ahogy arról helyszíni tudósításunkban is beszámoltunk, a rendőrség ma kora este házkutatást kezdett meg Pikó András, józsefvárosi közös ellenzéki polgármester-jelölt kampányirodájában. Az este folyamán a helyszínre érkezett Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt is, aki péntekre szolidaritási tüntetést hirdetett a Pikó-csapat támogatására.

A helyszínen Karácsony interjút adott a Mércének. A főpolgármester-jelölt legfontosabb kijelentései:

  • Magyarország újabb lépést tett abba az irányba, hogy ne lehessen demokráciának nevezni.
  • A rendőrség beavatkozik az önkormányzati választásokba, amely komoly határátlépést jelent.
  • Teljesen nevetségesek a „bizonyítékok”, amelyekre hivatkozva ma kiszállt a rendőrség: aki a kormánypárti Magyar Nemzetbe kiszivárogtatott fotóból azt vonja le, hogy azon a adatokat másolnak, az azért teszi, mert ő maga adatokat szokott másolni.
  • Megfélemlítő kampányt akar csinálni a Fidesz és ehhez a rendőrséget és igazságszolgáltatást is felhasználja.
  • Bízik a város erejében, hogy sokan elmennek a pénteki szolidaritási tüntetésre, hiszen ez az egész arról szól, hogy megőrizzük szabadságunkat a városunkban.
Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán

Ezért működik a Mérce csak olvasói támogatásokból

Kíváncsi vagy, miért kérünk folyton pénzt? Vagy arra, mennyiből él meg havonta a Mérce, hogy hány ember dolgozik a szerkesztőségben és mennyiért? Esetleg arra, miért nem akarunk hirdetésekből megélni? Ünnepi adásunkban ezekre és ezekhez hasonló kérdésekre is választ adtunk.

„A magyar társadalom történetében ez egy fordulópont volt” Egy évvel ezelőtt kezdődött el a rabszolgatörvény-ellenes tüntetéshullám

László Zoltánnal, a Vasas alelnökével, és Komjáthi Imrével, az MSZP alelnökével arról beszélgettünk, hogy egy évvel később hogy látják: volt-e értelme a tiltakozásnak, változott-e a munkavállalók helyzete, és hogyan profitáltak a helyzetből a szakszervezetek és az ellenzéki pártok.