Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kizárták a szombathelyi Fideszből az alpolgármestert, aki arról mesélt, hogyan kellett megalázniuk az ellenzéki képviselőket

Ez a cikk több mint 4 éves.

Újabb felvonáshoz érkezett a szombathelyi fideszes belharc. Kizárták a pártból Koczka Tibor helyi alpolgármestert, miután háromrészes interjút adott az Ugytudjuk.hu-nak, amiben arról mesélt: központi utasításokat kaptak arról, hogyan támadják az ellenzéket. Koczka most  független jelöltként indul az októberi önkormányzati választásokon.

Az Index szúrta ki a Koczka hivatalos Facebook oldalán megosztott közleményt:

A bejegyzésben az alpolgármester azt írja:

„nem én hagytam cserben a szombathelyi Fideszt, hanem a szombathelyi Fidesz hagyta cserben szeretett városunkban a konzervatív szavazókat és a polgári értékeket.”

Koczka szerint neki semmi szégyellnivalója nincsen, ő továbbra is ugyanott áll és abban hisz, amiben pályája kezdetén, valamint nem egy pártért, hanem Szombathelyért akar dolgozni. Úgy gondolja: a városnak nyugalomra, békére, együttműködésre, közös célokra és közös cselekvésre van szüksége, valamint hogy „az árkokat nem mélyiteni, hanem betemetni kell”.

„Én ebben hiszek, a szombathelyi Fidesz pedig a kizárásommal kimondta, hogy ezt a hozzáállást nem tűri meg a soraiban.”

-fejezte be nyilatkozatát.

Koczka az interjúban meglepő nyíltsággal mesélt arról, hogyan kellett felsőbb pártutasításra az ellenzéki képviselőket minősíteniük, verbálisan megalázniuk: bevándorláspártinak, szivárványkoalíciósnak és árulónak kellett hívniuk őket.

De Kockza mostani nyilatkozata valószínűleg már csak az utolsó csepp volt a pohárban. Hende Csaba, a város fideszes országgyűlési képviselője egy Facebook-posztban egyszer árulónak nevezte Koczkát, miután az sérelmezte, hogy idén nem indítja őt újra a párt.