Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Több, mint hatezer ajánlást sikerült összegyűjtenie Puzsér Róbertnek, így indulhat a főpolgármesteri címért

Ez a cikk több mint 4 éves.

Összesen 6316 darab aláírást gyűjtött össze Puzsér Róbert, így indulhat az önkormányzati választásokon, mint főpolgármester-jelölt, jelentette ma be kampányfőnöke, Zaránd Péter társaságában.

Nagy dolog ez, a magyar politika történetében nem is találni olyan civil szerveződést, akik ezt el tudták volna érni.

-írják a Sétáló Budapest oldalán. Azt is hozzáteszik: párttámogatás, háttérből finanszírozó oligarchák, médiafelületek, milliós kampányköltségvetés és fizetett munkaerő nélkül érték el ezt az eredményt.

A sajtótájékoztatón Puzsér arról beszélt: sikere egy üzenet a „két kurzus felé”, hogy a centrum él, valamint hogy alternatívát kívánnak képezni a „politikai garnitúra két látszat alternatívájával szemben”.

„Nem érdekel minket, hogy ez az alternatíva, amit képezünk, ez rontja a kisebbik rossz esélyeit, nem érdekel minket soha többé. Harminc éve választjuk újra és újra a kisebbik rosszat, az ország emiatt vált azzá, amivé.”

Ahhoz, hogy valaki főpolgármester-jelöltté válhasson, ötezer ajánlás szükséges, amelyet szeptember kilencedikéig kell azoknak összegyűjteniük, akik indulni kívánnak. Az aláírásgyűjtéshez szükséges íveket augusztus végén vehették fel, amelyből a legtöbbet, kilencezer darabot Karácsony Gergelyék vittek.

Puzsér Róbert nemrégiben Karácsony Gergely csal címmel tartott sajtótájékoztatót: itt kifejtette, hogy szerinte ennyi több ajánlásgyűjtó lapot felvenni jogellenes. Azt mondta: „az ajánlóív rendeltetésszerű igénylésének és felhasználásának célja kizárólagosan a jelölt bejelentése, azaz a jelöltállításhoz szükséges számú ajánlás összegyűjtése lehet”, Karácsonyék pedig azzal, hogy a szükségesnek a többszörösét vették fel, törvénysértés követtek el.

Puzsér komolyan megkérdőjelezte az ajánlóívek felhasználásának valódi célját, hiszen szerinte

az ajánlások összegyűjtésének egyetlen jogszerű célja lehet: megszerezni az ötezer aláírást. Ezen felül pedig „minden további ajánlás rögzítése okafogyottá válik.”

A sajótájékoztatón kollégánk is részt vett, a videó itt tekinthető meg: