Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az Amazon arról tweeteltet a dolgozóival, hogy mennyire jó náluk dolgozni

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az Amazon nevű, internetes kereskedelemmel foglalkozó gigacég újabban márkanagyköveteket alkalmaz Twitteren, viszont a céget dícsérő tweetek nem tűnnek éppen hitelesnek – írja a BBC.

Az Amazon azt nyilatkozta a BBC-nek, hogy a Twitteres nagyköveteik valódi emberek, akik mindössze csak a saját, mindennapi tapasztalataikat osztják meg a social media platformon. De ezek a felhasználók mégis aktívan keresnek olyan tweeteket, amelyek a céget kritizálják, hogy aztán válaszukban bebizonyítsák, milyen csodálatos is az Amazon alkalmazottjának lenni.

Egy @AmazonFCHannah nevű felhasználó például azt tweetelte:

„Én is depresszióval küzdöm és volt az életemnek egy olyan pontja, amikor fel akartam mondani az Amazonnál. Rájöttem, hogy a problémáimért én vagyok felelős, nem az Amazon.”

@AmazonFCHannah tweetje

A BBC szerint a felhasználó emellett többször is kiállt a cég mellett, amikor arról volt szó, hogy az nem ismeri el az Egyesült Államokbeli raktáraiban működő szakszervezeteket, mondván: a jó munkakörülmények és a fizetés nem indokolja a szerveződést.

Hasonlót írt egy @AmazonFCAudra nevű felhasználó is:

@AmazonFCAudra tweetje

„Egy Egyesült Államokbeli dolgozóként írom ezt: nem szeretnék szakszervezeteket. Miért fizetnék tagdíjat egy szakszervezetnek, hogy megkapjam azt, amit már egyébként is megkapok? A munkakörülményeim jók és elég jó juttatásokat kapok.”

A jelenség annak fényében vicces, hogy az Amazon a raktáraiban dolgozó munkások kizsákmányolásáról, alulfizetéséről híres, valamint arról, hogy az alkalmazottainak minden mozdulatát követi a cég informatikai rendszere- és ha nem elégedett, automatikus el is bocsájtja a dolgozóit. A legutóbb júliusban sztrájkoltak a cég németországi dolgozói, amiről itt írtunk.