Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Momentum fogta magát és kiszállt az ellenzéki összefogásból Csepelen

Ez a cikk több mint 4 éves.

Újabb fordulat a csepeli ellenzéki összefogás ügyében: a Momentum kiszállt az együttműködésből, derül ki egy közleményből, amit Dukán András Ferenc, helyi képviselő tett közzé Facebook-oldalán tegnap este.

A tájékoztatóból kiderül, hogy bár holnap az összes ellenzéki párt bemutatja képviselőjelöltjeit, a Momentum nem vesz részt az eseményen. Az indokuk: „a Momentum csepeli szervezete nem tud együttműködni a csepeli MSZP-vel, különösen Szenteczky Jánossal, aki most is számos rendőrségi és bírósági eljárásban érintett.”

Dukán azt írja: a Momentum mindvégig az együttműködés pártján volt, aminek alapfeltétele volt, hogy minden párt és helyi szereplő résztvegyen bennük. Bevallása szerint a Momentum sürgette, hogy a megegyezés még az Európai Parlamenti választások előtt megtörténjen – ezt azonban az MSZP nem támogatta.

„Az EP választás utánra az előzőek és egyéb dolgok fényében világos lett a helyi politikában eddig kevésbé jártas szervezetünk számára is, hogy az elvek helyett a pozíciók és helyek a fontosak némely résztvevőnek.”

Szerinte ez abban csúcsosodott ki, hogy az MSZP ragaszkodott ahhoz, hogy a közös polgármester-jelöltjüket, Takács Mónikát visszahívják, Dukán szerint azért, mert Takács nem volt hajlandó alpolgármesteri pozíciót ígérni Szenteczkynek.

Ezután Dukán kitér arra, mi is a bajuk Szenteczkyvel:

  • A politikust ” nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás vétségében” ítélték el, miután álhírejet terjesztett,
  • Meglehetősen jutányos áron bérel önkormányzati lakást, 19 évre szóló szerződéssel.

Dukán azt is megjegyzi, hogy az egyéni körzetben induló Takács Krisztiánt, Szenteczky „jobbkezét” „bűnsegéd minőségében ítéltek el hűtlen kezeléssel, illetve korábban magánokirat-hamisítás miatt is.”

Ezeknek fényében döntött tehát úgy a Momentum, hogy nem vesz részt az ellenzéki összefogásban. Dukán így fejezi be bejegyzését:

„Amennyiben az MSZP-nek nem a helyi kiskirályok etetése a legfontosabb, akkor mi továbbra is nyitottak vagyunk olyan együttműködésre, amelyben nem vesznek részt a 2010 előtt leszerepelt, bűncselekmények gyanújába keveredett vezetők.”

Címlapkép: Csepel belvárosa