Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

3 év fél év kellett hozzá, de az önkormányzat is rájött, hogy megsüti a gyerekeket a ferencvárosi csúszda

Ez a cikk több mint 4 éves.

2016 márciusában Baranyi Krisztina önkormányzati képviselő javasolta, hogy Ferencváros egyik játszóterén szereljenek fel napvitorlákat, mert nincsenek fák, és nyaranta a játékok gyakorlatilag használhatatlanok.

Baranyi a Mércének egyébként úgy számolt: pár százezer forintból meg lehetett volna oldani a játszótér árnyékproblémáit.

Az eredmény: a javaslatot a ferencvárosi képviselők közül senki nem támogatta.

Aztán teltek a nyarak, sorjáztak a hőhullámok, a játszótéren pedig idén már a Magyar Kétfarkú Kutya Párt sütött tojást a csúszdán, mivel erre a feladatra alkalmas volt az eszköz – ami viszont felvet kérdéseket a rendeltetésszerű használatának biztonságos mivolta felől.

A rántottakészítő akció bejárta a sajtót, mire hirtelen csoda történt: a Kutyapárt szúrta ki, hogy nemrég elkezdték építeni a napvitorlát a csúszda fölé, ami mostanra már teljes szélességében feszít.

Vagyis úgy tűnik, az önkormányzati választások előtt még pont befért a városvezetésnek, hogy megoldjon egy problémát, amit évek óta halogattak.

Így a ferencvárosi csúszda felzárkózott a kecskeméti buszmegálló mellé (amit 30 év után pont akkor épített meg az önkormányzat, amikor a Kutyapárt is felállította már a sajátját), és a felcsúti kátyú mellé (amit viszont az önkormányzat azért akart újra kiásati, hogy aztán újra betömhessék).

Címlapkép: Magyar Kétfarkú Kutya Párt / Facebook