Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kátyútlanítási verseny indul az önkormányzatok és a Kutyapárt között?

Ez a cikk több mint 5 éves.

Már az is előmozdíthatja a kátyúk eltüntetését, ha valaki a Magyar Kétfarkú Kutyapárt passzivistáinak érkezésével riogatja a helyi polgármestert – legalábbis úgy tűnik, ez a helyzet egy kis Veszprém megyei faluban. Az esetről a Kutyapárt az országos kátyúbejelentő honlapjukhoz, a katyu.hu-hoz tartozó Facebook-oldalon számol be.

A bejegyzés szerint a párt még áprilisban kapott egy bejelentést a településen található méretes kátyúkról amit a falu független képviselője küldött be. Az MKKP augusztusra jutott el odáig, hogy kiszálljon a településre. Ekkor újra felvették a kapcsolatot a bejelentővel, aki közölte, hogy bár a nagyobb kátyúkat már eltüntették, kisebbek azért még akadnak bőven. A Kétfarkúak jelezték, hogy szeptember elején kimennek eltüntetni a hátramaradt lyukakat.

Ezt a bejelentő közölte a polgármesterrel is, mire – hogy, hogy nem – a Kutyapárt embereinek kiérkezése előtt az összes kátyú eltűnt.

 

Bár természetesen lehet, hogy véletlen egybeesésről van szó, a párt szerint az is lehetséges, hogy település vezetése inkább rohamtempóban intézkedett az ügyben, de semmiképpen sem akarták az ügyet az MKKP kátyúeltüntető különítményére bízni. A Kutyapárt éppen ezért felhívást tett, amelyben arra buzdít mindenkit, aki hasonló kátyúproblémát észlel, hogy jelezze a település vezetőségének: hamarosan megérkeznek a Kétfarkúak.

„Mennyetek be a polgihoz , jegyzőhöz a bejelentett kátyútokkal és mondjátok azt, hogy lebeszéltétek velünk 1 hónapon belül megyünk megcsináljuk mi a >>szakszerűtlen<< módszerünkkel ha addig nem oldják meg ők”

– írják.

A település elöljáróinak gyors reakciója talán annak is betudható, hogy nem szerették volna, ha a falu főutcája hasonló nyilvánosságot kap, mint a hírhedt „szakszerűtlen” felcsúti kátyúk, amelyek befoltozását követően azok „visszaállítását” kérte számon a miniszterelnök falujának önkormányzata a Kutyapárton, akik azonban ehelyett inkább állják a „helyreállítás” költségeit.