Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Százezer aktivistát és „építőmunkát” ígért Kósa Lajos a Fidesz őszi kampánya előtt

Ez a cikk több mint 4 éves.

Sajtótájékoztatón indította el a Fidesz önkormányzati választási kampányát Kósa Lajos kampányfőnök ma délután. Kósa azt ígérte, szinte minden közepes és kis és minden nagytelepülésen, valamint minden megyei listán „7,6 millió állampolgár” szavazhat majd a kormánypárt jelöltjeire.

Saját polgármestert a párt 783 helyen állít, 370 esetben pedig támogatnak olyasvalakit, akit már más jelölt. Ez országosan azt jelenti, hogy az önkormányzatokba összesen 6-7 ezer jelöltjük lesz majd.

Reagált Kósa arra is, hogy Hódmezővásárhelyen, ahol tavaly februárban 16%-kal győzött az ellenzék közös jelöltje, Márki-Zay Péter az időközi választáson, sem Hegedűs Zoltán akkori jelölt, sem pedig Lázár János nem fogadta el a polgármester-jelöltséget, pedig Lázárt fel is kérték. Erre Kósa úgy reagált, Lázár személyes döntését a Fidesz tiszteletben tartja, így helyette most egy helyi önkormányzati képviselő, Grezsa István indul harcba Márki-Zay ellen.

Arról is beszámolt Kósa, hogy egy megyeszékhelyen nem fideszes, hanem független jelöltet támogatnak a polgármesteri küzdelemben, így Békéscsabán Szarvas Péter mellé álltak be.

Azt is kifejtette Kósa, hogy szerinte míg az ellenzék háborút akar, addig a Fidesz jelöltjei a „békés építkezés pártján állnak.”

Az Index beszámolt arról is, némi zavar érződött Kósán, amikor az egyébként kormánypárti Pesti Srácok jelen lévő újságírója megkérdezte, milyen szerinte az ideális fideszes önkormányzati jelölt. Kósa szerint ezt nem lehet megmondani, de végül mégis hozzátette,

„kizártnak tartom, hogy Mádon megválasszanak egy olyan polgármestert, aki deklaráltan antialkoholista.”

majd azzal zárta le a dilemmát, hogy:

„az az ideális polgármesterjelölt, akit megválasztanak.”

Amint az korábban kiderült, Áder János köztársasági elnök október 12-ére írta ki az önkormányzati választások időpontját. Az ajánlások összegyűjtése várhatóan augusztus végén kezdődik majd minden pártnál, az elmúlt évektől eltérően azonban a főbb ellenzéki pártok most minden budapesti kerületben és egy sor vidéki városban is közösen jelöltek polgármestert és egyes helyeken önkormányzati képviselőket is.

(MTI, Index.hu)

Címlapkép: MTI/Mónus Márton