Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsony Gergely a győzelem után: véget ért az ellenzéki rivalizálás időszaka, a budapestiek jelöltje leszek

Ez a cikk több mint 4 éves.

Karácsony a szavazás eredményeit ismertető sajtótájékoztatón elmondta, hogy a választásoknak általában egy győztese van, az előválasztással azonban többen is nyertek: nyert az ország, mert nem sikerült elűzni a demokrácia szellemét, nyertek a pártok, mert rájöttek, hogy több az, ami összeköti őket, és nyert a város is, amely esélyt kapott egy másfajta politikára.

Fotó: Mérce

Karácsony megköszönte a pártoknak, a jelölteknek és a civil aktivistáknak, akik hozzájárultak az előválasztás létrejöttéhez és lebonyolításához. Vetélytársaihoz külön szólt: Kerpel-Fronius személyében egy tisztességes, a városát szerető embert ismert meg, Kálmán Olgával kapcsolatban pedig azt mondta, új színt hozott a közéletbe és sokat tanult tőle – annak pedig külön örül, hogy egyre több nő vesz részt a politikában.

A következő lépésekről azt mondta: a napokban le kell zárni a fővárosi polgármesteri-képviselőjelölti tárgyalásokat, létre kell hozni egy közös kampánycsapatot és a pártok mellett a civileket is be kell vonni.

Az isztambuli ellenzéki győzelemmel vont párhuzamot, ahol a győztes Imamoglu arról beszélt választási sikere után, hogy a város jövője az igazságosságról, az egyenlőségről és a toleranciáról fog szólni.

„Egy mindenkiért, mindenki Budapestért” – zárta beszédét Karácsony Gergely, aki a mai naptól az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje.