Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Eldöntötte a Fidesz, kit indít Márki-Zay ellen Hódmezővásárhelyen

Ez a cikk több mint 4 éves.

Pár hete megírtuk, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzati választásokon Márki-Zay ellenfele maga Lázár János lehet, ám a volt miniszter visszautasította a jelölést. Most viszont úgy tűnik, Márki-Zay kihívója nem Lázár lesz, hanem Grezsa István, írja az Azonnali.

Grezsa egészen 2020-ig a „Kárpátalja fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felelős miniszteri biztos” posztját tölti be. Önéletrajzában azt írja, 2009 óta nem tagja egy pártnak sem, így független jelöltként indulna.

Grezsa közvetlenül azután jelentette be az indulását, hogy Lázár János elhintette: reméli, új jelölt fog felbukkanni a polgármesteri posztra.

A polgármester-jelölt egy helyi lapnak, a Promenádnak azt nyilatkozta, hogy azért döntött így, mert „megszólította a szülőföld és úgy látja, a város rossz irányba halad.” Grezsa emellett azt is nyilatkozta, hogy a hódmezővásárhelyieknek közös nevezőt kell találniuk, ami lehetne a helyi kórház kérdése, amit ő „mint orvos, teljes mértékben átlát és elfogadhatatlannak tart.”

A jelölt bátyja egyébként az a Grezsa Ferenc, az 1990-es ben megjelent nagysikerű antiszemita pamfletnek, az „Apák és fiúknak” szerzője, amelyben az SZDSZ akkor antikommunista, illetve zsidó felmenőkkel rendelkező politikusait, például Tölgyessy Pétert, Kis Jánost és Tamás Gáspár Miklóst vádolta azzal, hogy valójában népellenesek, és antikommunizmusuk valójában a kommunisták kiszolgálása.

Frissítés, július 9.: Szerkesztőségünk figyelmét felhívták arra, hogy az eredetiben Grezsa István édesapjának tulajdonított, 1990-es Magyar Fórum-cikket valójában Grezsa István testvére, az ugyancsak Grezsa Ferenc névre hallgató MDF-es országgyűlési képviselő, pszichiáter jegyezte. A tévedést javítottuk.