Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lázár János lehet Hódmezővásárhely fideszes polgármesterjelöltje

Ez a cikk több mint 4 éves.

A hódmezővásárhelyi Fidesz Lázár Jánost jelöli polgármesterként az ősszel esedékes önkormányzati választásokon – írja a 444. A volt fideszes miniszter 2002 és 2012 között is vezette a várost.

A Fidesz nemrégiben tisztújítást is tartott, valamint a helyi Hegedűs Zoltán, a kormánypárti frakcióvezető a hónap elején jelentette be lemondását, vélhetően ezért esett a választás Lázárra.

Havasi Katalin, a Fidesz városi szervezeti elnöke azt nyilatkozta a promenad.hu-nak, hogy Lázár kiválaszásakor „száz százalékos konszenzus alakult ki”. Havasi szerint a városban jelenleg „polgárháború zajlik”, ami jelentősen hátráltatja a település fejlődését. Szerinte a város élén olyan emberre van szükség, akinek vannak elképzelései, tud és akar a városért dolgozni, hiszen „egy városvezető dolga nem az, hogy politizáljon, hanem hogy építse, fejlessze városát”.

Havasi szerint Lázár János már többször bebizonyította, hogy képes erre:

„Sokak szerint a város legjobb polgármestere volt, és abban is biztosak lehetünk, hogy az elmúlt évek tapasztalataival felvértezve a korábbiaknál is jobb városvezető lenne.”

-mondta.

Szerinte a vásárhelyiek többsége szívesen látná a minisztert újra a város élén, elismerik felkészültségét, munkáját.

Ráadásul Havasi Katalin arra is felhívta a riporter figyelmét, hogy

„Talán még emlékszik rá Ön is, a miniszteri felkérésekor úgy fogalmazott: nem befejezte, csupán megszakította a polgármesteri munkát.”

Lázár János a jelenlegi polgármester, Márki-Zay Péter kihívója lesz ősszel. A független politkus tavaly óta vezeti az addig főképp jobboldali szavazóbázissal rendelkező várost.