Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Trump szerint „patkányokkal teli, koszos hely” Baltimore

Ez a cikk több mint 4 éves.

Patkányokkal és egyéb rágcsálókkal fertőzött, koszos helynek nevezte Baltimore-t Donald Trump egy tweetjében, írja a CNN. Vélhetően azért ment neki nyilvánosan a városnak, mert egy Elijah Cummings nevű, baltimore-i demokrata képviselő mostanában elég sokszor kritizálta Trump bevándorlás-ellenes politikáját.

A tweetekben Trump azt állítja: Cummings brutálisan „szekálta” a határőröket a déli határon uralkodó körülmények miatt, pedig jó lenne a saját háza táján rendet tenni. A határon rend és tisztaság uralkodik, Baltimore-t pedig a legrosszabb, legveszélyesebb körzetként tartják számon.

Nancy Pelosi, a szintén demokrata-párti képviselő rasszista támadásnak nevezte Trump újabb kirohanását: a város lakosságának ugyanis több, mint fele fekete.

A tweetek ellen a legnagyobb helyi lap, a Baltimore Sun is felszólalt: egy ma közzétett publicisztikában azt írják:

jobb, ha van pár patkányod, mint ha te magad vagy az.

Az amerikai elnök mostanában nem fukarkodott a rassista beszólásokkal: legutóbb a frissen megválasztott, fiatal demokrata képviselőnőket (neveket nem írt, de sejthető, hogy az Ocasio-Cortez-féle „Squadról” volt szó) akarta „visszaküldeni az országaikba”, hogy ott csináljanak rendet. Ezzel csak annyit tévesztett, hogy az általa kipécézett négy képviselőnő közül csak egy nem volt született amerikai állampolgár.

Címlapkép: StCollison/CNN