Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az MSZP bemutatta II. kerületi polgármesterjelöltjét, Őrsi Gergelyt

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az ellenzék Őrsi Gergelyt, az MSZP polgármester-jelöltjét támogatja a II. kerületben az őszi önkormányzati választások során, írja a 168 óra.

Őrsi a mai napon, a kerületben tartott sajtótájékoztatón elmondta: azt szeretnék, ha az önkormányzati politika nem csupán rendezvényszervezésben és nagyotmondásban merülne ki, hanem meghallgatná és megoldaná a helyiek problémáit.

Azt is kiemelete, hogy „nem háborús övezetet szeretnének, hanem európai színvonalú egészségügyet”, valamint a szelektív hulladékszállítást szeretnék megoldani, megszüntetnék az építkezési törmelékek illegális lerakását, illetve időben írtanák a gyomnövényeket.

A sajtótájékoztatón felszólalt Gy. Németh Erzsébet, a DK képviselője, aki elmondta: az, hogy a városban mindenhol megvalósult az ellenzéki együttműködés, segíthet abban, hogy „visszavegyék Budapestet a Fidesztől”. Béres András, a Párbeszéd elnökségi pedig azt mondta:

Őrsi személye garancia arra, hogy a kerület „környezettudatosabbá, szociálisan érzékenyebbé” váljon.

Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja szerint pedig felháborító, hogy a kerület jelenlegi vezetősége képtelen alkalmazkodni a modern világhoz: ő ingyenes kerületi internetet, egyszerű elektornikus ügyintézést, a fenntarthatóság növelését és a közlekedés, oktatás körszerűsítését ígért.

Szepesházi Péter volt bíró, helyi képviselőjelölt azt nyilatkozta, hogy az iskolabezárások ellen szeretne tenni, támogatnák a kevésbé tehetős lakók otthonteremtését, illetve „kérdezni és tudósítani képes” kerületi médiát alakítanának ki. Szalay Krisztina színművész, szintén helyi képviselőjelölt a kerületben folyó átgondolatlanság, kapkodások, az „EU-s pénzek ablakon kidobálása” ellen szeretne tenni.

Őrsi azt is elmondta: a Jobbikkal is kötöttek megállapodást, a kerületben éppen tárgyalások zajlanak a két fél közt, de polgármestert nem állítanak.