Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Puzsér Róbert is Baranyi Krisztina mellett fog kampányolni a ferencvárosi előválasztáson

Ez a cikk több mint 4 éves.

Baranyi Krisztinát támogatja a ferencvárosi polgármesterjelölti előválasztás kampányában Puzsér Róbert és a Sétáló Budapest – ezt a független főpolgármester-jelölt kampánycsapata jelentette be kedden.

Puzsér és Baranyi politikai megállapodást kötöttek, amelynek értelmében a Sétáló Budapest, valamint az Állampolgárok a Centrumban minden rendelkezésre álló erőforrásával támogatni fogja a ferencvárosi parkolási visszaélések felderítéséről is ismert Baranyi Krisztina előválasztási kampányát, valamint azt is vállalták, hogy nem állítanak ellenjelöltet volt együttes politikus ellen.

Baranyi Krisztina ezért cserébe amellett kötelezte el magát, hogy polgármesterként a civil és a teljes transzparencia elvei mentén fog tevékenykedni megválasztása esetén, valamint Ferencváros első embereként és a fővárosi közgyűlés tagjaként is a Sétáló Budapest programját fogja megvalósítani.

Ahogyan azt mi is megírtuk korábban, a IX. kerületben egyelőre nem sikerült megállapodni arról, hogy ki legyen az ellenzéki együttműködés közös polgármester-jelöltje.

A

Ferencvárosban azért kerül sor előválasztásra, mert az ellenzéki pártok a korábban LMP-s, ma már momentumos Jancsó Andrea indításában állapodtak meg, ám július 4-én Baranyi Krisztina Csárdi Antal LMP-s egyéni képviselővel és Gegesy Ferenccel, Ferencváros volt polgármesterével közösen tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy ő is megméretteti magát a kerületben, azt pedig már korábban is tudni lehetett, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt támogatja ebben.  (Az ügyet bonyolítja, hogy az ellenzéki osztozkodás korábbi fázisában a Párbeszéd jelölhetett volna polgármestert, azonban miután az EP-választáson átrendeződtek az erőviszonyok, az újraosztás után a Momentum kapta a kerületet, így lett Jancsó az ellenzéki pártok jelöltje.)

Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely a 2019-es Pride-felvonuláson a Kossuth téren. Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson győztes Karácsony Gergely nemrég egy, a 444-nek adott interjúban úgy fogalmazott Baranyi Krisztinával kapcsolatban, hogy Ferencvárosban Baranyi Krisztinát támogatja, az ellenzéki polgármesterjelöltekről szóló megállapodás bejelentésének sajtótájékoztatóján viszont úgy fogalmazott, a IX. kerületi előválasztáson mindkét jelöltet támogatja. A 444 tisztázó kérdésére úgy felelt:

„Nincs változás, a véleményem ismert. Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjeként viszont azt érzem feladatomnak, hogy legyen egység Ferencvárosban is, amit nem sikerült a tárgyalóasztalnál létrehozni. Megvárom a ferencvárosiak véleményét arról, hogy melyik jelöltet tartják jobbnak.”

 

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd