Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Baranyi Krisztina szerint ő a legalkalmasabb, az ellenzéki pártok viszont Jancsó Andreát indítják Ferencvárosban

Ez a cikk több mint 4 éves.

Csárdi Antal LMP-s egyéni képviselő, Baranyi Krisztina helyi független jelölt és Gegesy Ferenc, Ferencváros volt polgármestere tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt a Ferencvárosban. Itt kiderült, hogy a Kétfarkú Kutya párt után az LMP helyi szervezete is beáll a független polgármesterjelölt mögé. Mindeközben az LMP országos vezetése szerint velük nem volt egyeztetve a bejelentés, a Momentum pedig továbbra is Jancsó Andreát támogatja.

„Baranyi Krisztina a garanciája annak, hogy a kerület megszabaduljon attól a parkolási maffiától, ami két kézzel fogja a kerület nyakát” – kezdte a sajtótájékoztatót Csárdi Antal, aki hosszan méltatta a független jelöltet.

Gegesy Ferenc volt polgármester pedig Csárdi méltatásával folytatta: elmondta, hogy 9. kerületi önkormányzati képviselőként még korábban Csárdi volt az, aki szembeszállt a parkolási maffiával. Majd ezután a helyi MSZP-t kritizálta a volt polgármester. Elmondta, hogy megérti, de nem örül neki, hogy az MSZP helyi vezetője kézzel-lábbal tiltakozik Baranyi ellen, hiszen az MSZP helyi vezetőjenek szerinte 10 éve gyümölcsöző kapcsolata van a Fidesszel.

Elmesélte, hogy szerinte 2010-ben teljesen értelmetlenül indult el az MSZP helyi vezetője polgármester. Ellenben a végül bejutó 3 MSZP-s képviselő tanácsnoki poszthoz és bizottsági helyekhez jutott, a többi ellenzéki képviselő viszont semmit se kapott a kerülettől.

Gegesy megkérdezte azt is, miért kell komolyan venni a helyi MSZP-s vezető fenyegetését, hogy ha Baranyi lesz a jelölt, akkor az MSZP-s önállóan elindul? „Ha az ellenzéknek van esélye egy helyet megszerezni, és az MSZP ezt megakadályozni próbálja, tegye meg” – Gegesy szerint ők fognak rosszul járni.

Gegesy szerint az sem véletlen, hogy az MSZP Budapesten 9, de a Ferencvárosban csak 7 százalékot ért el az európai parlamenti választáson. Szerinte a kerületi választók beárazták az MSZP helyi teljesítményét.

Baranyi Krisztina arról beszélt, amennyiben sikerül az, hogy egy jelölt álljon szembe a Fidesszel, akkor Ferencvárosban minden meg fog változni. Minden olyan helyen elszámoltatás és felelősségre vonás lesz, ahol ott vannak a Fidesz NER-bárói. 

Baranyi végül azt mondta, ha Jancsó is bejelenti az indulását, akkor szerinte előválasztáson vagy nagy mintás közvélemény-kutatáson kell kideríteni, ki az alkalmasabb jelölt. Felhozta azt a közvélemény-kutatást is érvként maga mellett, amelyet Karácsony Gergely készíttetett, és amely azt mutatja, Baranyi Krisztina a legnépszerűbb jelölt.

A sajtótájékoztató közben jelent meg a hír a Népszaván, amely szerint Kanász-Nagy Máté, az LMP ügyvezetője szerint „a ma délelőtti sajtótájékoztató – melyet Gegesy Ferenc, a IX. kerület korábbi polgármestere, Baranyi Krisztina IX. kerületi önkormányzati képviselő és Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője tart – tulajdonképpen az LMP IX. kerületének és Csárdi Antalnak a saját akciója, erről testületileg nem döntött az LMP. Úgy véli, abban mindenkinek igaza van, hogy olyan polgármesterjelölt kell, aki minden szereplő számára elfogadható.”

Berg Dániel, a Momentum elnökségi tagja a sajtótájékoztatóra reagálva elmondta a Mércének, az ellenzéki pártok közös jelöltje Jancsó Andrea, sőt eddig azt gondolták, az LMP jelöltje is.

Baranyi Krisztina azon felvetésére, hogy előválasztáson kéne eldönteni a jelölt személyét, Berg azt mondta, 3 hónappal a választások előtt, se idő, se erőforrás sincs egy előválasztás lebonyolítására, a Momentum arra akarja fordítani az energiáit és erőforrásait a kerületben, hogy legyőzze a Fideszt. Remélik, Baranyi Krisztina is belátja, hogy azzal csak a Fidesz esélyét növeli, ha mellette elindul ő is.

 

Címlapkép: Mérce fotó