Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kormánymédia által betámadott akadémiai kutatóintézet szerint náluk nincs kéjbarlang

Ez a cikk több mint 4 éves.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a kormánypárti Ripost péntek este közzétett egy névtelen cikket, amelyben azt állítja, az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetében (SZTAKI) működik egy kéjbarlang, ahová professzorok exkluzív köre kóddal tud bejutni.

A bulvárlap bemutat egy 8 másodperces felvételt is a szoba belsejéről és egy fotót, amin az MTA SZTAKI Lágymányosi utcai épületén megjelölik azt a tetőtéri ablakot, amely az állítólagos „tudományos kéjbarlangból” nyílik. A videófelvételen látható szobában több ablak látható, azonban a fotón  csak egy, és a közelében nincs is másik.

A 444 megkérdezte a SZTAKI-t, hogy reagáljon a kormánymédiában megjelent állításokra. A portálnak eljutott közleményében a kutatóintézet az írja:

„Szexuális együttlétekre berendezett helyiség nem létezik és soha nem is létezett a SZTAKI egyik épületében sem. Tény, hogy évtizedekkel ezelőtt a kutatóintézet egy korábbi vezetője a sajtóban megjelent videófelvételnek megfelelően rendeztetett be egy szobát, de ez soha nem működött »kéjbarlangként«. A szobát a jelenlegi vezetés már korábban felszámolta, így a megjelent valótlan információkat cáfoljuk és nyomatékosan kijelentjük, hogy jelenleg sem található az MTA épületeiben a RIPOSZT által bemutatotthoz hasonló intim találkozóhely.”

Majd hozzáteszi:

„Nemzetközileg elismert kutatóintézetként hiszünk az akadémiai dolgozók etikus és eredményes munkavégzésében, így a szervezeti kultúránkkal ellentétes feltételezést elutasítjuk; az intézet falain belül pedig kizárólag a hazai innováció fejlesztésére irányuló tevékenységet támogatunk.”

A parlament kulturális bizottsága múlt héten fogadta el azt a törvénytervezetet, amellyel Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elvenné a Magyar Tudományos Akadémiától a kutatóintézeti hálózatát. Palkovics egyébként önéletrajza szerint korábban maga is dolgozott a SZTAKI-ban, sőt februárban arról is felröppentek hírek, hogy úgy vett fel havi 800 ezer forintos fizetést, hogy közben nem végezte a kutatói feladatokat.

Az MTA-val kapcsolatban egyébként tegnap nem csak ez a cikk pörgött végig a kormánymédiában, de egy másik is, amiben Lovász László elnököt amiatt vádolják, hogy találkozott a Román Akadémia elnökével, akinek több nacionalista kijelentés is tulajdonítható.