Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Jobbik is kihátrált Puzsér Róbert mögül

Ez a cikk több mint 4 éves.

Az LMP után a Jobbik is kihátrált Puzsér Róbert mögül, méghozzá azért, mert a főpolgármester-jelölt kiszállt az előválasztásból. Mint közleményükben írják:

„A Jobbik Budapesti Választmánya tudomásul vette, hogy Puzsér Róbert a jövőben önállóan, pártok támogatása nélkül, az előválasztásból kilépve folytatja kampányát. Döntéséből következően Puzsér Róbert már nem a Jobbik által támogatott főpolgármester-jelölt. A Jobbik továbbra is részt vesz az előválasztási folyamat szervezésében, mert fontosnak tartja, hogy a budapesti ellenzéki szavazók átlátható és demokratikus folyamat során választhassák ki a Fidesz főpolgármesterének legesélyesebb kihívóját.”

Az, hogy Puzsér Róbert mégsem vesz részt a budapesti előválasztáson, hétfőn derült ki. A kiadott közleményben így fogalmaztak:

„Gyurcsány és az MSZP ledarálták az előválasztást”.

Puzsér stábja azzal indokolta döntését, hogy az őt támogató Jobbik és LMP összeomlott az EP-választáson, a DK-MSZP-Momentum hármas pedig véleményük szerint nem veszik figyelembe a politikai realitást, miszerint az első két pártra a budapestiek jelentős része nem szavazna.

(És hol volt akkor még Kálmán Olga…)

Aggályosnak találták, hogy ezen pártokat a program helyett a nyerhető pozíciók érdeklik, mint ahogy azt is, hogy a többi érintett párt nem támogatja az általuk olyannyira szorgalmazott, repülőjegy-vásárlás egyszerűségű online szavazást, valamint Gyurcsányék tárgyalási stílusát is kritizálták, miszerint azt „Orbán is megirigyelhetné”.

A Puzsért támogató másik párt, az LMP még aznap, amikor a nagy bejelentés megtörtént, jelezte:

„Az LMP Ügyvezető Elnöksége felmondja a Puzsér Róberttel kötött szerződést. Támogatásunk feltétele volt, hogy a jelölt részt vegyen az előválasztásban. Minden továbbiról az LMP a napokban dönt. Határozott célunk, hogy Tarlós Istvánnak egy ellenzéki kihívója legyen ősszel.”

Igaz, ez annyiban nem is volt meglepő, hogy a párt és a főpolgármester-jelölt közt korábban sem volt harmonikus a viszony, az EP-választás után Puzsér egyenesen így fogalmazott az LMP-vel kapcsolatban:

mi közöm nekem ahhoz, hogy ők épp összeomlanak?!

erre válaszul Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő pedig kifejtette, elfogadhatatlannak tartja a jelölt viselkedését.

Puzsér Róbert egyelőre nem reagált a Jobbik kihátrálására.