Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Puzsér szórólapon nevezi agresszívnek és arrogánsnak az ellenzék budapesti polgármesterjelöltjeit

Ez a cikk több mint 4 éves.

Puzsér Róbert csütörtöki sajtótájékoztatóján bemutatta főpolgármesteri kampányának új szórólapját, melyen egyrészt kijelenti, hogy a teljes budapesti ellenzéki együttműködés Karácsony Gergely és az MSZP miatt nem jöhetett létre, másrészt a DK, az MSZP és a Párbeszéd fővárosi jelöltjeinek „szakmai és emberi” alkalmasságát firtatja. A szórólapot a következő hetekben Budapest közterein fogják osztogatni.

A szórólap szövege szerint „a teljes budapesti ellenzéki együttműködés azért nem jöhetett létre, mert Karácsony Gergely és az MSZP megszegte a Puzsér Róberttel kötött megállapodásukat.” Puzsér szerint szóbeli megállapodás született az MSZP-Párbeszéd, a DK, a Momentum és közte arról, hogy minden budapesti körzetben egy ellenzéki jelöltet állítanak csak szembe a Fidesszel, de ezt a megállapodást az érintett pártok felrúgták, mivel a

„Momentum–MSZP–DK-koalíció nem akarja leváltani a Fideszt, nincs gondolatuk Budapestről, tovább akarják működtetni a mutyijaikat a Fidesszel (lsd.: parkolási maffia)”.

A szórólap egyenként foglalkozik több ellenzéki jelölt alkalmatlanságával is, az V. kerületben indított MSZP-s Tüttő Katával szemben például azt hozza fel, hogy semmilyen helyi kötődése nincs, az élettársa pedig helyi ingatlanmutyikba keveredett milliárdos oligarcha (Leisztinger Tamás vállalkozó belvárosi ingatlanügyeiről a Magyar Narancs írt cikket márciusban), Niedermüller Péterrel és Horváth Csabával szemben azt rója fel, hogy nincs helyi kötődésük (előbbit továbbá „szektás Gyurcsány-fanatikusnak”, utóbbit „beteges hazudozónak” nevezi), Élő Norberttel kapcsolatban pedig azt állítja, hogy „kétes hírű, a Fidesszel is bizniszelő vállalkozó”. A párbeszédes V. Naszályi Mártáról pedig egyszerűen annyit állít, hogy „gyűlölködő, agresszív, arrogáns és összeférhetetlen balliberális rettegő”.

Mindezen felül a szórólap listázza a Puzsér szerint „emberileg alkalmas”, de szakmailag „számunkra kétséges” jelölteket, valamint a mindkét szempontból alkalmasakat is, akiket egy teljes ellenzéki együttműködés keretén belül akár támogatnának is.

A szórólap tartalma ellenére Puzsérék még mindig a teljes ellenzéki együttműködést támogatnák, ehhez viszont „korrekt” megállapodást szeretnének a pártok között. Ennek eléréséhez a következőket ajánlják:

  • „budapesti minimum program elfogadása
  • a tavalyi OGY választás és az idei EP választás budapesti eredményein alapuló kerületi elosztás
  • előválasztás az ellenzéki főpolgármester jelöltek között.”

Puzsérék már korábban is azt állították, hogy Karácsonyék el akarják szabotálni az előválasztást, miután az április 30-i ellenzéki egyeztetésen az MSZP-Párbeszéd koalícióból senki sem jelent meg, ellentétben az LMP, a Jobbik és a Sétáló Budapest képviselőivel. Zaránd Péter, Puzsér kampányfőnöke az Azonnalinak állította, hogy Karácsonyék minden előzetes értesítés nélkül mondták le a megbeszélést. Zaránd szerint ebből kiderült, hogy „Karácsonyék szabotálni akarják az előválasztást, ennél egyértelműbb dolog nincs.”

Ezek után az MSZP budapesti elnöke, Molnár Zsolt annyit mondott, hogy lesz előválasztás, és lesz második forduló, ennek mikéntjéről pedig később fognak kommunikálni. Az pedig Molnár szerint nem tartozik a nyilvánosságra, hogy miért nem jelentek meg a megbeszélésen.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd