Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Voltunk, vagyunk, fejlődünk – Mérce X.

Ez a cikk több mint 4 éves.

Voltunk, vagyunk, leszünk lenne persze a hármas jelmondat a címben, de mit ér egy lap, ami csupán létezik, de nem fejlődik? Ma van a Mérce születésnapja, egy születésnap pedig tökéletes alkalom arra, hogy összegezzünk, visszaemlékezzünk, leszögezzük saját jelentőségünk, és kicsit a jövőbe nézzünk.

A Mérce (közel teljes) csapata.

Egy évtizede, a Bródy Sándor utcában alapítottuk a Kettős Mérce blogot, hogy sok viszontagság, munka, fontos cikkek és nagy pillanatok során eljussunk oda, ahol most állunk, Magyarország első, kizárólag közösségi finanszírozásból épített politikai portáljának születésnapján. A Mérce elmúlt évtizede során bőven volt részünk emlékezetes pillanatokban, akár abban a felállásban, amiben az elmúlt öt évben dolgozunk, akár a portál – a merce.hu – elindulása óta eltelt másfél évben.

Mit is emelhetnék ki? Amikor a CEU tüntetések idején másfél órán keresztül hátrafelé gyalogolva közvetítettük a Sándor-palotától a városba ömlő tömeget? 2018 decemberének könnygázzal dús estéit? A számtalan percről-percre riportot, publicisztikát, hírt, cikket, feltáró anyagot, közvetítéseket, beszámolókat, vitákat, sorozatokat, a több mint 12 ezer cikket?

A Mérce 2015 vége óta működik profi sajtótermékként, azelőtt a hobbink volt a Mérce írása és szerkesztése. 2015 végén kértünk először tőletek támogatást és bizalmat, hogy 2016-ban már 9, 2017-ben 22, 2018-ban 35 millió forinttal támogassatok minket.

A határ pedig? A határt az szabja meg, hogy mennyi bizalmat kapunk tőletek. Mert egy dolgot biztosan nem adunk fel, azt, hogy az olvasókat szolgáljuk, hogy a működésünket az olvasók támogatásából, nem pedig oligarchák és pártok pénzéből finanszírozzuk.

A Mérce egy egyesület tulajdonában van, nem lehet eladni, és nem lehet belőle profitot kivenni, így se meggazdagodni nem fogunk belőle, se elkótyavetyélni nem fogjuk azt, amit veletek közösen felépítettünk.

Viszont a bizalmat meg kell szolgálnunk, és azon túl is vannak terveink, hogy a mindennapi hírszolgáltatást nyújtjuk nektek, és a rendkívüli helyzetekben ott vagyunk az első sorban. A Mérce következő évének kérdése az, hogy tudunk-e elmélyültebb tudást átadni a politikáról, több elemzést a helyzetünkről és a közösségünk helyzetéről a világban, és több tudást arról, hogy mit lehet ebben a helyzetben tenni. Mindezt pedig cikkekben, sorozatokban, publicisztikákban, videókban és élő adásokban fogjuk megvalósítani.

Egy biztos: jövőre is lesz Mérce születésnap, ha a bizalmatok megmarad, és a továbbiakban is segítetek, támogattok minket. Mert így még tovább fejlődhetünk.

Támogasd a 10 éves Mércét, hogy egy évre egy újságíróval bővülhessünk

Havonta rendszeresen támogatom a Mércét

Egyszeri összeggel támogatom a Mércét

Egyszeri bankkártyás támogatás

Támogatási lehetőségek

Címlapkép: Mérce