Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Újra támad az ellenzék az MTVA-nál

Ez a cikk több mint 4 éves.

A decemberi és januári, MTVA-nál történt események után újra a köztévé épületéhez mentek ellenzéki képviselők, hogy számon kérjék a közpénzből finanszírozott intézményen, hogy az miért nem ismerteti az EP-kampányban az ellenzéki pártok véleményét.

Egyszerre több helyen próbálnak bejutni az MTVA épületébe és beszélni a közmédia vezetőivel az ellenzéki pártok képviselői. Tordai Bence és Szél Bernadett is élőben közvetíti a bejutási kísérletet.

Tordai Bence és Potocskáné Körösi Anita be is jutottak az épületbe, ahol egy biztonsági őr és egy portás fogadta őket. Dobos Menyhérttel, a Duna médiaszolgáltató alap igazgatójával akarnak beszélni.

Varju László, a DK képviselője és Kepli Lajos jobbikos képviselő útját biztonsági őrök állták el, ők a főbejáraton próbáltak bejutni. Hadházy Ákos pedig Ander Balázzsal együtt jutott el egy sorompóig és a biztonsági őrökig. Ők Fábry Sándorral is összeakadtak:

A képviselőknél egy 5 pontos követelési lista is van. Követelik,

  • hogy konszenzusos vezető álljon a közmédia élén, illetve azt, hogy a Médiatanácsban egyenlő számban legyenek kormánypárti és ellenzéki delegáltak, akik a közmédia mindenkori vezetőjét kinevezik;
  • a fizetett kormányzati propaganda törvénybeli tiltását, az MTI ne cenzúrázza a pártközleményeket, a közmédia műsoraiban egyenlő arányban szerepeljenek ellenzéki politikusok a kormánypártokkal;
  • hogy az EP-kampányban minden induló párt kapjon rendszeres, egyenlő megjelenési lehetőséget;
  • hogy csökkenjen harmadára a közmédia költségvetése, és az így felszabadult pénzt kórházakra és iskolákra költenék;
  • hogy a közmédia számoljon be az uniós beruházásokról, és arról is, az milyen pénzből valósul meg.

Tordai Bencéék közben átadták a követelésüket, amire írásban ígértek választ. Ugyanígy Hadházyék is.

Végül sajtótájékoztatóval zárták le az eseményt. A sajtótájékoztatón Hadházy Ákos úgy fogalmazott, szerinte az mindent elmond, hogy az MTVA erről a tájékoztatóról se tudósít, ahol az épülete előtt 11 ellenzéki képviselő és a Momentum vezetői tájékoztatnak. Hadházy szerint ez a mai esemény egy akciósorozat része, amely akkor fog lezárulni, ha majd 100 ezer ember fog eljönni az MTVA elé. Hadházy szerint pedig el fog jönni ez az idő is.

Kérdésre Hadházy Ákos elmondta, minden ellenzéki képviselő tudott a mai akcióról, az MSZP képviselői, nem tudja, miért nem jöttek el.

Tordai Bence:

Szél Bernadett:



Varju László:

Hadházy Ákos:

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt