Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Legalább annyit mondjatok ki: részvétünk az új-zélandi áldozatoknak

Ez a cikk több mint 5 éves.

Számunkra, magyarok számára nem ismeretlenek azok a fogalmak, amelyeket 74 oldalas manifesztációjában leírt az Új-Zélandon 49 embertársunkat meggyilkoló terrorista:

Fehér faj, a bevándorlók inváziója, harc a kereszténység védelmében, a nyugati világ hanyatlása.

Ezeket a fogalmakat mi nap mint nap hallhatjuk, nap mint nap öntik ránk a kormánypárti propagandából.

Nem véletlen, hogy míg a kormánypárti média akár egy random közlekedési balesetet is terrortámadásnak ad el, az eset kapcsán most nagyon visszafogott. Az Origón az elkövetőt például – miközben azért leírják a cikk végén, hogy van itt valami kis fehér fajozás – volt teniszoktatóként aposztrofálják. Fontos ezt tudni róla.

Az se véletlen, hogy Magyarország kormánya nem szólalt meg egy a nyugati világban történt terrormerénylet kapcsán, amelyben 49 embertársunkat, speciel muszlim embertársunkat ölték meg.

Nyilván nemzeti ünnep volt Magyarországon, ezzel magyarázható, hogy csupán az LMP érezte fontosnak egy közleményben megemlékezni erről a tragédiáról, más politikai csoportosulás nem gondolta ezt Magyarországon, nem volt megemlékezés a tegnapi tüntetéseken sem például. Ahogy a magyar egyházak (persze a muszlimokat kivéve), se gondolták, hogy lenne mondanivalójuk.

Pedig talán ha a nap 24 órájában ezt a fasiszta szart hallgatjuk, akkor kéne, hogy egy ilyen eset kapcsán legyen  mondanivalónk. És nem csak annyi, ami döbbenetes módon nem hangzik el egy, az egész világot megrázó terrormerénylet után ebben az országban, hogy részvétünk az áldozatoknak, hanem ennél több is.

Például, hogy ennek a fasiszta szarnak a nevében akkor tud valaki gyilkolni, ha ez a fasiszta szar propaganda terjed. És ezért ennek terjesztése, a kereszténység, a humanizmus tanításával, az európai értékekkel, vagy nevezzük bárhogy is az emberséget, és minden jóérzéssel ellentétes cselekedet.

Kormánypárti részről pedig legalább az hangozzon már el, hogy attól még, hogy fasiszta szart terjesztünk, ez nem oké. Írja már le valaki az isten szerelmére a kormánypárti propagandamédiában, hogy embereket nem oké kivégezni azért, mert muszlimok. Már csak azért is, mert ha például megnézzük a komment-szekciókat ezeken a portálokon, elég sok olyan kommentet látunk, amely szerint de, igenis oké gyilkolni. Persze a kommentek nem reprezentatívak, ez nem a Fidesz táborát írja le, de kétségtelen, hogy már vannak olyan emberek is ebben a tárborban, akik szerint oké muszlimokat gyilkolni. És én ennek az ellenkezőjéről sajnos nem tudom meggyőzni őket, erről Bayer Zsolt, G. Fodor Gábor és a többi kormánypárti megszólaló tudja, nekik pedig kötelességük lenne.

Vajon mi történt ezzel az országgal, hogy egy ilyen esemény így szalad el mellette, hogy inkább becsukja a szemét, hogy ne kelljen szembesülnie azzal, hogy muszlimokat öldösnek halomra a fehér faj és a kereszténység védelmében?

Hol vannak most azok, akik egy terrormerénylet kapcsán le tudják írni, hogy az elkövető származásából egy egész csoport, rassz vagy vallás követőire nézve lehet ítéletet mondani? Miért nem kéri senki most a keresztényeket, vagy fehéreket elhatárolódásra, mint ilyenkor a muszlimokkal szokás (persze ez mindkét esetben butaság)? De legalább a szélsőjobboldali politikusokat meg kéne kérdezni, ugye elhatárolódtok?

Nyilván nem is ez az elhatárolódás a lényeg most, hanem csupán annyi, és tényleg nem több, hogy egy ilyen megrázó eset után csak szerényen legalább annyi legyen kimondva, ezt nem szabad csinálni. Ha azt nem is mondjuk ki, hogy a fasiszta szart ne terjesszük, legalább annyit, hogy ennek a nevében nem szabad ölni.