Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Fidesz leáll a Brüsszel-ellenes kampánnyal a Néppárt kérésére

Ez a cikk több mint 5 éves.

Bár korábban azt mondták, csupán Junckert cserélik le Timmermans-ra a Brüsszel-ellenes plakátokon, március 15-én a családvédelmi akciótervvel kapcsolatos plakátok kerülnek ki az utcákra – mondta el az ATV kérdésére Gulyás Gergely a Kormányinfón.

Gulyás Gergely azt is elmondta, a Magyar Nemzet mai vezércikkének indulatát megérti, de a Fidesz az Európai Néppártban (EPP) akar maradni. A Néppárt csúcsjelöltjének, Manfred Webernek feltételei kapcsán azt felelte, a kormány egyeztet a néppárti vezetőkkel a feltételekről.

Gulyás a Junckertől való bocsánatkérésről szóló kérdést kikerülte, de a Brüsszel-ellenes kampányról már nyíltabban beszélt. A miniszter elmondta, nem tudja, mi az a Brüsszel-ellenes kampány, amit abba kéne hagyni, de március 15-től a családvédelmi akciótervről szóló plakátok kerülnek ki az utcára a junckeres-sorosos-Brüsszel elleni plakátok helyére. Arra a kérdésre, hogy korábban a kormánypárt azt közölte, csupán Junckert fogják a Bizottság alelnökére, a szocialista listavezető Timmermansra cserélni, Gulyás kikerülte a választ, de jelezte, hosszú a kampány, nem tudja, ilyen plakátok kikerülnek-e majd.

A CEU ügyében is kerülte a választ, annyit mondott, hogy a Közép-európai Egyetem most is működik Magyarországon, továbbra is az eddigi hallgatói számmal. Gulyás szerint nem szerepelt abban a levélben, amit Weber írt Orbán Viktornak, hogy továbbra is lehessen amerikai diplomát is kiadnia a CEU-nak, amihez a felsőoktatási törvény módosítása kellene.

Gulyás kérdésre azt is elmondta, telefonon beszélt Orbán Viktor a Néppárt vezetőivel, beszélt a CSU Fidesz felé az utóbbi időben kritikus elnökével, és Weberrel is.

Címlapkép: Momentum