Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az MSZP cáfolja Hunvald kerületi polgármesteri indulását

Vasárnap reggel írtuk meg, hogy Hunvald György indul az MSZP színeiben Erzsébetvárosban az őszi önkormányzati választásokon a polgármesteri székért – derült ki Gulyás Márton újonnan indult heti vlogjának első részéből, a hetiWTF-ből. A hírről Gulyás a VII. kerületi MSZP-pártirodában értesült az ottani alkalmazottaktól, amikor elment leadni a voksát a budapesti előválasztáson (6:30-tól látható a felvételen).

A hírt azonban az MSZP több csatornán is igyekezett a nap folyamán cáfolni. A 444-en Hunvald megüzente, hogy a „kérdés nem aktuális”, illetve Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke a hvg.hu-nak azt nyilatkozta, hogy mindenhol közös jelöltjük lesz, és az ő személye még nincs meg.

Az Azonnali kérdésére, hogy az a tény, hogy az ellenzéki budapesti előválasztás eredményhirdetésén a sajtó nem tehetett fel kérdéseket, összefügg-e az elterjedt hírrel, Láng Balázs kommunikációs igazgató válaszában értetlenségének adott hangot, majd kijelentette, hogy

„Hunvald György egyelőre kizárólag Gulyás Márton jelöltje.”

Az Azonnali ezután megkereste Gulyást is, aki azt mondta ironikusan:

 „ha ez így van, akkor ezennel visszahívja Hunvaldot.”

Hunvaldot, aki 2002-2010 között már betöltötte Erzsébetváros első emberének pozícióját, két ügyben is jogerősen elítélte a bíróság. 2014. július 1-én a Kúria jogerősen egy év börtönbüntetésre ítélte két rendbeli hivatali visszaélés miatt, míg 2015. április 24-én a Szegedi Ítélőtábla jogerősen két és fél év börtönt rótt ki rá hűtlen kezelésért és hivatali visszaélésért az önkormányzat nevében kötött valótlan tartalmú szaktanácsadói szerződések miatt, amelyek mögött nem volt valódi teljesítés.

Utóbbi ítéletet a Kúria formai okokra hivatkozva megsemmisítette, mivel szerintük a Hunvald György elleni büntetőeljárásokat egyesíteni kellett volna a bírósági szakban. A Fővárosi Főügyészség viszont per újraindítási kérelmet adott be ebben az ügyben, mivel szerintük az új eljárásban is elítélik majd Hunvaldot. Hunvaldot egyébként más ügyekben felmentették, börtönbe pedig nem kellett vonulnia, mivel több időt töltött előzetes letartóztatásban, mint amennyire végül elítélték. Hunvald Györgyöt ezután választották 2016-ban újra az MSZP erzsébetvárosi elnökévé.

Forrás: Azonnali, hvg.hu; 444
Olvass tovább!