Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ellenzéki képviselőnők üzentek a kormánymédia által megtámadt gimnazistának: „nálunk most ötöst kaptál”

Ez a cikk több mint 5 éves.

A hét elején indított hajtóvadászatot a kormányzati propagandamédia a kiskunfélegyházi gimnazistába, Nagy Blankába, aki a rabszolgatörvény elleni tüntetéseken többször is felszólalt és kemény szavakkal illette a kormányzatot. Előbb Bayer Zsolt nevezete „szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis proli”-nak, majd a teljes fideszes bulvár kezdte el híresztelni, több tantárgyból is bukásra áll, Nagy Blanka ezt cáfolta.

A közpénzmilliókkal kitömött hatalmi médiakonglomerátum támadása felháborodást keltett országszerte, a közösségi médiában rengetegen jelezték, szolidárisak Nagy Blankával. Most ellenzéki képviselőnők egy csoportja tett közzé nyílt levelet, amelyben szintén kiállnak a lány mellett.

A Bangóné Borbély Ildikó, Gurmai Zita és Kunhalmi Ágnes MSZP-s, Vadai Ágnes DK-s, Potocskáné Kőrösi Anita és Varga-Damm Andrea jobbikos, Szabó Tímea párbeszédes, Demeter Márta, Schmuck Erzsébet és Hohn Krisztina LMP-s, valamint Szél Bernadett és Bősz Anett független parlamenti képviselők által közzétett levél azt üzeni:

„A baj azokkal van, akik most bántanak, gyaláznak téged. Tudod szerintünk mindegy, hogy igazad van-e vagy sem. Nekünk sincs mindig igazunk. De jogod és jogunk van ahhoz, hogy nyilvánosan beszéljünk hazánkról. Úgy, ahogy gondolkodunk róla.”

A képviselőnők elismerésüket fejezik ki, amiért Nagy Blankának volt bátorsága „pár mondatot mondani szívedből, lelkedből saját országod kormányáról.”

Majd hozzáteszik:

„A magyar Országgyűlés képviselőnőiként azt mondjuk neked, hogy nagyszerű ember vagy. Nem a valamelyik tantárgyból elért jegyed, hanem tisztességed, emberi becsületed, helytállásod, bátorságod minősít. És ezekből nálunk most ötöst kaptál. Ismeretlenül is becsülve fejezzük ki tiszteletünket és kívánunk neked erőt megküzdeni a saját ügyedet, ami a mi ügyünk is.”

Címlapkép: Markoszov Szergej / Mérce