Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az internet népe nem díjazza Orbán gundeles kedvezményét

Ez a cikk több mint 5 éves.

Itt a Mércén is írtunk róla, hogy habár nem meglepő, hogy nem a Bádog Bódéból rendelik Orbán Viktor miniszterelnök, valamint munkatársai – például a közéletből úgy tűnik eltüntethetetlen Schmitt Pál ex-elnök – és vendégei menüjét, azért a miniszterelnöki menza mégiscsak túlzás.

Orbán és társai ugyanis Budapest egyik nagy múltú és igen előkelő étterme, a Gundel főztjét fogyaszthatják nap mint nap, ami önmagában még nem lenne különös – az annál inkább, hogy olcsóbban kijön, mint egy menü egy olcsóbb bisztróban.

Úgy tűnik, a magyar internet népe sem díjazta, hogy minden egyes alkalommal a népnek kell adagonként 2600 forinttal kipótolnia Orbánt, mikor a Gundel gulyását 300 forintért eszi 2900 helyett, vagy épp kétfogásos, 850 forintos menüjét fogyasztja, mely cézár salátával, pulykamellel minden bizonnyal drágább lenne a városligeti étteremben fogyasztva.

A felháborodott kommentelők csakhamar elárasztották a Gundel Facebook oldalát, melyen az üzemeltető azon melegében le is tiltotta az értékelési lehetőséget.

A kormányellenes online harcosok nem felejtik el útbaigazítani az étterem profiljára tévedt külföldieket sem, előzékenyen útba igazítva őket azzal kapcsolatban, hogy a Várban jóval olcsóbban megkaphatják ugyanazt a menüt, melyért a Városligetben csaknem 20.000 forintot kér a miniszterelnök kedvenc kifőzdéje.

A Google ugyanakkor továbbra is fenntartja az értékelés lehetőségét, a cikk írásának idején váltott 2,9-es értékelésről 2,8-ra az étterem profilja, és percenként négy-öt újabb pontozó járul hozzá a minél alacsonyabb eredményhez, egyes ítéleteket olyan szöveges tartalmakkal megtámogatva, mint

„Szotyi. Csoki. Coki.”

vagy

„Érezzétek a magyar nép törődését!”

Mások ennél komplexebb kritikát és cselekvési tervet fogalmaznak meg:

„Meg tudják mondani ki volt az a zseni, aki kitalálta ezt az alulárazott étlapot és közzétette? Nincs túl jó híre a Gundelnek már évek óta, de ez a reklámfogás valami hihetetlen dilettantizmusról tanúskodik. Gratulálok. Esetleg vezeklésképpen a Blahán az ételosztást is átvehetnék.”

Mindenesetre a Gundelnek minden bizonnyal jó üzlet volt bevállalni Orbán és társai házi konyháját – kérdés, a továbbiakban mennyire tudják sikeresen vinni a külföldi turisták megkopasztására építő üzleti modellt a Városligetben, amennyiben a potenciális áldozatok csak azt látják, jóval drágább mint a Bádog Bódé és még a pontszáma is rosszabb.

via Euronews
Címlapkép: Gundel / Google