Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán Viktor annyira szegény, hogy csak 300 forintot tud kifizetni egy füstölt csülkös bablevesért

Ez a cikk több mint 5 éves.

Amikor kijött a hír, hogy Orbán királyi munkahelyére, a várba a Gundel fogja az ételt vinni, igazából nem akartam írni róla, mert az, hogy egy ilyen munkahelyre egy ilyen étterem vigye a kaját, nem tűnik túlzásnak. De miután kiadták azt, mennyibe kerülnek a Gundel ételei a miniszterelnökségen, azért felment a pumpa.

Fotó: Miniszterelnökség/HVG

Persze én is ettem már ilyen olcsó kajákat, leginkább a külvárosban, vidéken, meg ott, ahol mirelitből csinálják az ételeket, és nem Gundel-minőségben. És nyilván a Gundel nem egy jótékonysági szervezet, amely áron alul adja az ételt a kormánytagoknak. Nem, ezt vagy így, vagy úgy de mi fogjuk kifizetni, vagyis ők, mert ők döntenek róla az adózófizetők pénzéből.

Elég sokan vannak Magyarországon akik nem engedhetik meg maguknak, hogy kifizessék a Gundel 2-15 ezer forintos ételeit, nem biztos, hogy Orbán Viktornak és nyilván nem rosszul kereső munkatársainak kedvezményét kéne a magyar államnak kiharcolnia.

Abban az országban, ahol a dolgozók 20 százaléka él dolgozói szegénységben, ahol egyébként a dolgozók negyede van minimálbérre bejelentve, és ahol egyébként a bérek kevésbé nőnek, mint az uniós átlag (kivéve persze a leggazdagabbakat), miért mindig a leggazdagabbak járnak jól?

Ennél a menünél tényleg nincs szimbolikusabb: hogy Orbán Viktornak jár a 300 forintos csülkös bableves ebben az országban, közpénzzel megtámogatva.

Szégyelljétek magatokat!

Címlapkép: Miniszterelnökség/HVG