Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a kormány a fideszes sajtó egyesítését

Ez a cikk több mint 5 éves.

November 28-án Mészáros Lőrinc megkezdte a fideszes médiabirodalom egyesítését: a Mészáros tulajdonában álló Talentis Group Zrt. médiaportfoliója a Magyar Időkkel és a Karc FM rádióval gazdagodott, bekebelezte az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó orgánumok nagy részét is, illetve hozzá vándorolt az MSZP egykori pénztárosának, Puch Lászlónak a birtokában lévő Szabad Föld. Ezt követően Mészáros a teljes médiaportfolióját a szeptemberben bejegyzett Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak adományozta.

Leányvállalata, a Mediaworks, pedig tovább bővítette regionális lappiaci érdekeltségeit: a Kisalföld, a Délmagyarország, a Bors, az Észak- Magyarország, a Kelet- Magyarország, a Hajdú Bihari Napló kiadóvállalatai mellett, megvásárolta a Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó Kft.-t. Ez utóbbi gondozásában jelenik meg a Szabadföld, valamint a Vidék Íze, és a Diéta & Fitnesz magazin.

Ezzel pedig beigazolódott a gyanú, hogy a miniszterelnökkel közeli barátságban álló Mészáros Lőrinccel a középpontban létrejön a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb médiabirodalma.

Most pedig „közérdek” címszó alatt nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette a kormány a fideszes sajtó egyesítését, így azt sem a Médiatanácsnak, sem a Gazdasági Versenyhivatalnak nem kell vizsgálnia.

A 24.hu szerint a cégek több tízmilliárdnyi vagyont toltak be a szervezetbe, amelyről a Magyar Idők úgy írt mint a nyomtatott sajtó megmentését célzó, nonprofit szervezetről.

(Forrás: HVG)

Címlapkép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd