Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lezsák nem volt hajlandó elárulni, hogy miért rekesztette be a rabszolgatörvény vitáját

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az atv.hu szerette volna megkérdezni szerdán Lezsák Sándort, a munkatörvény módosításának kedd éjszakai, botrányba fulladó vitájának levezető elnökét, hogy miért rekesztette be az ülést – sikertelenül.

Mint azt mi is megírtuk, kedden zajlott le a rabszolgatörvénynek nevezett a munkavállalók maximális túlóra idejét a cégeknek kedvezően megemelő új törvényjavaslat vitája. Az éjszakába nyúló vitának viszont nem a szokott módon lett vége, Lezsák Sándor egyszerűen házszabályellenesen lezárta.

Amikor szerdán erről az atv.hu munkatársa kérdezte, az Országgyűlés alelnökét, azt válaszolta:

„Nem kérdezheti meg”

írja az atv.hu. Ezenkívül a fideszes képviselő azt tanácsolta tanácsolta a portál munkatársának, hogy a házbizottsági ülésen minden elhangzott, kérdezze meg, hogy ott mi történt.

A házbizottságban azonban a kérdést illetően nem született konszenzus a frakciók között – a Fidesz és a KDNP nem látott szabálytalanságot -, így Kövér László házelnöknek kell eldöntenie, hogy valóban részrehajlóan zárta-e le Lezsák Sándor az ülést. A kormánypárti többségű igazságügyi bizottság pedig a jogi véleményt alakítja ki az ügyben.

Ahogy az a parlamenti közvetítésben látható és hallható volt,  rövid tanakodás után, hogy vajon meddig folytathatják a parlamenti felszólalásokat az ellenzéki képviselők, Lezsák Sándor segítője azt javasolta a levezető elnöknek, hogy hivatkozzon a szöveg ismétlésére. Lezsák pedig így is tett, a hosszabb felszólalásokat nem engedélyezte, sőt, elkezdte az ellenzéki képviselőket kitiltani a vitáról, majd egy olyan pillanatban, amikor még lettek volna felszólalok, tehát a vitának tovább kellett volna tartania, egyszerűen fogta és lezárta a vitát.

Videó forrása: atv.hu

(atv.hu)

Címlapkép: Wikipédia