Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Márki-Zay Péter kiáll Lázár János politikai üldözöttei mellett

Ez a cikk több mint 5 éves.

„Lázár János és a Fidesz nem hagyott fel bosszúhadjáratával és a megfélemlítéssel. Az elmúlt napokban újabb három tisztességes vásárhelyit támadtak meg – írja Facebook-oldalán Márki-Zay Péter.”

Hódmezővásárhely független polgármestere ezért minden becsületes helyi lakost az utcára hív, hétfő este 6 órára, hogy kifejezzék támogatásukat a politikai üldözöttek mellett.

A három megtámadott személy:

  • Lénárt Miklós, az idősek otthona vezetője, akit elküldték állásából, indoklás nélkül. „Egy kommunista pártállamban azt gondolnánk, hogy ennek köze lehet ahhoz, hogy az őt menesztő Bálint Gabriella mellett néhány hónapja ő is megpályázta a Kapcsolat Központ vezetői helyét…” – fogalmaz Márki-Zay.
  • Pető Csaba beteghordó, akinek esetéről a Mércén is beszámoltunk, beteghordóként dolgozott a helyi kórházban, néhány héttel ezelőtt azonban koholt vádakkal elbocsájtották. „Egy kommunista pártállamban azt gondolnánk, ez nyilván amiatt volt, mert ő a Kétfarkú Kutyapárt helyi vezetője és kritizálni merte a rendszert” – írja Márki-Zay.
  • Berényi Károly gyermekorvos nem állami alkalmazott, így őt nem is bocsájtották el állásából – azonban egy lejárató körlevéllel és egy újságcikkel is kikezdték, a minap pedig már az autóját is teleragasztgatták lejárató vádakkal. „Egy kommunista pártállamban azt gondolnánk, hogy ennek köze lehet ahhoz, hogy feleségével együtt ő is támogatja a város korrupció ellen fellépő új vezetését” – jegyzi meg Márki-Zay.

Hódmezővásárhely polgármestere így zárja felhívását:

„A tolvajpárt üldözötteinek a továbbiakban is megadunk minden erkölcsi, és szükség szerint JOGI ÉS ANYAGI SEGÍTSÉGET is – akik egyszer bátran felemeltük szavunkat egy becsületesebb, tisztább Magyarországért, a támadások hatására csak MÉG ERŐSEBBEN FOGJUK EGYMÁS KEZÉT!”

Tegnap derült ki, hogy november 8-án bejegyezték a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, Márki-Zay Péterék szervezetét, melynek deklarált célja hogy a jövőre esedékes önkormányzati választásokon mindenhol egy jelölt álljon ki a Fidesz jelöltjével szemben. Erről itt írtunk bővebben.

Az esemény eventje itt érhető el, ez pedig Márki-Zay Péter posztja: