Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Veletek folytatjuk!

Ez a cikk több mint 5 éves.

Hát boldog születésnapot nektek, kedves olvasók! Egyévesek lettünk, és az, hogy túléltük ezt az egy évet, már nagy szó! Nélkületek nem is sikerült volna, hiszen ahogy egy éve is írtuk, a Mérce a ti egymásra rakott tégláitokból épült fel, és működik most már egy éve, hiszen a bevételeink közel 100 százalékát az olvasók támogatása fedezi! Köszönjük!

Abból is látszik, hogy nem vagyunk politikusok, hogy egy éve, amikor elindult a merce.hu, azt ígértük, hogy sokat fogunk hibázni, és ezt is betartottuk. Sőt, rá is dupláztunk. Voltak bakik bőségesen, helyesírási hibákból annyi, hogy a félregépelt betűkkel meg lehetne tölteni a Dunát, néha lemaradtunk dolgokról, néha pedig rossz irányokat választottunk… de igyekszünk tanulni mindebből, és próbálunk fejlődni.

Persze a hibákra azért kerülhetett sor, mert dolgoztunk. Egy év alatt majdnem megháromszoroztuk a látogatottságunkat. Írtunk 4000 cikket, több mint 300 élő közvetítésben mutattuk meg nektek az aktuális politikai történéseket, végigtoltuk a választási kampányt, ott voltunk a nagy tüntetéseken, elemeztük a világ és a hazai politika legfontosabb eseményeit, közvetítettük a fontos választásokat a szlovéntól a svédig.

Mindeközben a semmiből hoztunk létre egy új szerkesztőségi rendszert, folyamatosan csinosítjuk a portált, és építjük a Mérce mögötti technikai hátteret, megrendeztük idén is a Szabad Október fesztivált, és ahogy arról nektek is beszámoltunk, letoltunk két elvonulást is, hogy jobban át tudjuk tekinteni honnan és merre tartunk. Napestig sorolhatnánk mindazt, amit ebben az esztendőben elvégeztünk.

Ez a fejlődés talán látható külső szemmel is. És reméljük, hogy tartható lesz a jövőben is!

De azt is megígértük egy éve, hogy nem térünk le arról az útról, amit 9 és fél éve a Kettős Mérce bloggal – a Mérce elődjével – megkezdtünk. Ezt is betartottuk.

Biztosan nem jelenik meg arányaiban több cikk egyetlen újságban sem ma Magyarországon a munkavállalókról, a szakszervezetekről, a nők, a dolgozók, a szegények, az egészségügy és az oktatás helyzetéről, mint nálunk. Tartjuk az irányt, amely szerintünk előre, egy jobb ország felé vezet.

Persze látjuk azt is, hogy közben az ország hajója nem ebbe az irányba tart.

Bár sokan vannak, akik szerint egy oázis vagy  paradicsomi idill felé halad ez a hajó: őket ki kell, hogy ábrándítsuk. Nem oázis az, hanem jéghegy, és nem paradicsomi idill, hanem a globális környezeti katasztrófa utáni poszt-apokaliptikus világ.

Pontosan ezért nem elég csak tartani az irányt, hanem még jobban, még keményebben kell dolgoznunk, sőt, újra kell rajzolnunk a térképet is.

Nem csupán az a feladatunk, hogy bemutassuk a valóságot, azt, ami az országban történik, hanem az is, hogy elengedjük a képzeletünket, és arról is gondolkozzunk, milyen lehetne ez az ország, és hogyan juthatunk közelebb ahhoz a bizonyos paradicsomi idillhez.

A következő évben tehát adott a feladat a Mérce számára. Folytatni az eddigi munkát, okosabban és ügyesebben. Ezt szolgálja újrainduló napi publicisztikai rovatunk, „A Mérce” , ahová olyan szerzőket válogatunk, akik képesek mást, újat, érdekeset mondani a világról a napi rutinhoz képest.

A közeljövőben megpróbáljuk jobban definiálni azt, hogy átfogóbban mi is a Mérce, és ezt igyekszünk majd következetesen kommunikálni. Próbálunk javítani a helyesíráson, a facebookos szövegeken, korrigálni a pontatlanságokat, remélhetően berobbantjuk majd az Instagram-profilunkat, továbbépítjük a Mérce főoldalát, és még láthatóbbá tesszük a portált a közösségimédia-megosztásokban. Több nagycikket, interjút, elemzést, riportot, mélyebb publicisztikát fogunk közölni, miközben próbálunk majd kilépni az írásaink mögül, mind videóban, mind az online világon túli térre.

Van tehát feladatunk a következő egy évben is. Ti pedig abban tudtok segíteni, hogy ezek közül minél többre legyen erőforrásunk, minél jobban és minél gyorsabban elvégezzük ezeket a feladatokat!

Ha tehetitek, támogassátok rendszeres, havi 2000 forint átutalásával a Mércét az első születésnapján! Támogassátok a szabad sajtót, hogy ne csupán megérjük a következő szülinapot, hanem azt érezhessük a második évünkben is, hogy azt a munkát végezzük, amire szükség van! Támogassatok minket, hogy folytathassuk, hogy fennmaradhassunk!