Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Megy a harc Puzsér támogatása miatt az LMP-ben

Ez a cikk több mint 5 éves.

Négy nappal az LMP társelnök-választó tisztújító kongresszusa előtt Ungár Péter levelet írt párttársainak, mely levél az ATV-hez szivárgott.

Ebben a politikus többek közt kifejti, hogy az LMP „hatalmas ziccert hagy ki”, ha nem támogatja a főpolgármesteri posztért bejelentkező Puzsér Róbertet, ami szerinte megalapozná egyébként egy Jobbik-LMP együttműködés gyakorlatát is.

„Az elképzeléseink összeilleszthetők, és az is jól látszik, hogy olyan jelöltről van szó, aki jól illeszkedik az LMP azon törekvéséhez, hogy keresztbe vágja a magyar politika meggyökeresedett és káros erővonalait” – írja Puzsérról Ungár a levélben.

Puzsér Róbert egy hete jelentette be hivatalosan, hogy független jelöltként indul a főpolgármesteri posztért, egyetlen kampányeleme egyébként a Sétáló Budapest koncepció, és bár abban reménykedik, hogy minél több párt, amely egyetért ezzel a programmal, támogatni fogja, de azt külön kiemelte, hogy leginkább az LMP támogatásában bízik.

Ungár a kiszivárgott levélben egyébként óvja párttársait attól, hogy beszálljanak egy „ki utálja jobban Orbán Viktort” versenytől, és a centrumpolitizálás védelmében felveti, hogy bár mindig is voltak a pártban jobboldaliak, de nem zárja ki egy esetleges koordináció lehetőségét az MSZP-vel sem. Ungár a párt helyzetének jellemzésére a „talán még sosem voltunk ekkora gödörben” kifejezést használja, ám megjegyzi, hogy úgy kell kimászniuk ebből a gödörből, hogy az országot is magukkal húzzák, különben „semmi értelme a küszködésnek”.

A Mérce információi szerint Puzsér Róbertet a pártban még azelőtt meghallgatták, hogy Ungár a levelét megírta volna, ám úgy tudjuk, a meghallgatáson nem aratott osztatlan sikert. Ezen a beszélgetésen egyébként Ungár Péter nem vett részt.

Arról, hogy a párt támogatja-e Puzsér jelöltségét, budapesti LMP-kongresszusnak kell döntenie, a kongresszust azonban még nem hívták össze.

via ATV/Mérce