Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„A város érdekei” miatt utasítja el a Fidesz a vásárhelyi előrehozott választást

Ez a cikk több mint 5 éves.

Néhány napja felháborodott Facebook-bejegyzésben javasolta új önkormányzati választások kiírását Márki-Zay Péter, miután a helyi Fidesz több gyerekprogram ellehetetlenítésével próbálta meg a polgármester ellen fordítani Hódmezővásárhely lakosságát.

„- Lázár emberei „elfelejtették” megszervezni a minden évben szokásos aszfaltrajzversenyt a gyerekeknek, bennünket már csak az óvodások szülei értesítettek szomorkodva, csalódottan

– Lázár emberei lemondták a minden évben Mikuláskor megrendezett cirkuszt, az árra hivatkozva – miközben az ár tavaly is ennyi volt és a bevételek azt egyébként is fedezik. Nehogy legyen szórakozás a gyerekeknek!

– Lázár emberei a munkára jelentkező helyi vállalkozók ellenére úgy intézik a közbeszerzéseket, hogy azoknak nincs győztese és így nem készül el határidőre az iskolák szigetelése, felújítása.”

– sorolta.

Illetve az önkormányzattal szerződésben álló Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. (HMSZ) bejelentette, hogy a hónap végén bezárja a város stadionját és strandját, a helyi sportszervezetek pedig tovább támadják a polgármestert a tőlük megvont TAO-pénzek miatt.

Márki-Zaynál ezen a ponton betelt a pohár, úgy véli, Lázár ezzel próbálja megzsarolni a helyieket, hogy behódoltassa őket, ezért több javaslattal is előállt, melynek első pontja, hogy a vásárhelyi képviselő-testület oszlassa fel magát, és rendezzenek új testületi és polgármester-választást.

A helyi Fidesz most válaszolt Márki-Zay kihívására: Hegedűs Zoltán, a párt hódmezővásárhelyi közgyűlési frakciójának vezetője felidézte, hogy májusban is felvetődött az időközi választás ötlete, Márki-Zay Péter akkor azt mondta, dolgozni szeretne a városért, az elmúlt 7 hónapban azonban szerintük a polgármester nem a várossal, hanem országos politikai karrierjével volt elfoglalva.

Hegedűs a képviselő-testület feloszlatására tett javaslatban is Márki-Zay állítólagos hátsó szándékait vélte felfedezni:

szerinte ha februárban és októberben is választásokat tartanának, az egész éven át tartó kampányidőszak lehetőséget adna Márki-Zay-nak, hogy a kampányba meneküljön a város üzemeltetése helyett.

„Egy ilyen döntésnél nem az a fontos, hogy Márki-Zay Péternek, vagy a Fidesz frakciónak mi a jó. Mi úgy látjuk, hogy a Fidesz frakciónak az lenne a jó, ha lenne előrehozott választás, mert a polgármester nem végzi el a feladatát, a városnak elege van belőle. Viszont belekerülnénk egy permanens kampányidőszakba, aminek jelentős költségvonzata van, az egyébként is megromlott közhangulat még tovább romlana. Erre nincs szüksége a városnak.”

–  érvelnek, ahogy az várható volt. A Fidesz helyi szervezete és a Márki-Zay által „Lázármédiának” aposztrofált helyi hírportál eddig minden alkalommal „a város érdekeit” szem előtt tartva igyekeztek ellehetetleníteni a polgármester munkáját.

Tegnap Márki-Zay Facebook-bejegyzésben közölte, a HMSZ egy ónap haladékot adott a stadion bezárásáig, addig is elkezd a megoldáson dolgozni a szülőkkel, edzőkkel, sportvezetőkkel és a városi cégekkel.

„Ha mindenki olyan nyitott, áldozatkész és önzetlen lesz, mint tegnap este, a STADION TOVÁBB FOG MŰKÖDNI, még ha a TAO-t tényleg Makóra is vitte volna Lázár János:
– amennyiben a szülők is segítenek, esetleg kismértékben növelik hozzájárulásukat
– a sportvezetők minden erejükkel szponzorokat és TAO-adományozókat keresnek és feltárják a hatékonyság-növelés és költségcsökkentés lehetőségeit
– akkor nyilván a HMSZ és az önkormányzat képes lesz a szükséges forrásokat kiegészítve a gyerekek érdekében tovább működtetni a stadiont.”

– írja.