Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán a Chelsea-Videoton meccsre is kirepült

Ez a cikk több mint 5 éves.

Orbán Viktor számára legendásan fontos, hogy ott legyen a Videoton összes meccsén. Ma este sincs ez másképp, díszes társaságban ül a lelátón Csányi Sándor OTP-s bankár, FIFA-alelnök, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, az ország leggazdagabb embere társaságában, illetve ott van még Schmidt Mária, a Terror Háza vezetője is.

A 24.hu szerint Orbán „balján pedig Adnan Polat török oligarcha látható. Polat kilenc magyar naperőmű-céget birtokol, és nem titkoltan baráti viszonyt ápol a miniszterelnökkel.”

Orbán Viktor, csányi sándor és schmidt mária a chelsea-videoton meccsen.

Minden bizonnyal meghívták egy repülőútra, ahogy az lenni szokott. A kérdés, hogy Orbán ezúttal is az osztrák lajstromjelű, 17 milliárd forint értékű luxusrepülővel utazott-e, vagy Csányi magángépén repült, esetleg más alkalmatosságon.

A miniszterelnök állja a szavát, hisz az Országgyűlésben már hétfőn megígérte, hogy a továbbiakban is látogatni fogja a hozzá oly közel álló Videoton meccseit.

Kérdés, vajon az utazás költsége meghaladja-e Orbán képviselői fizetését, és ő maga fizette-e. Hiszen, ha nem ő fizette, és az ár meghaladja a miniszterelnök képviselői fizetését, akkor ez az utazás ajándék, ami az országgyűlési törvénybe ütközik.

Ennek fényében úgy tűnik, a miniszterelnököt nem zavarja, ha törvényszegés gyanújába keveredik – a luxusrepülőgépes botrány kipattanása óta hangsúlyozza a kormánypárti média, hogy teljesen természetes, hogy a miniszterelnököt kormányközeli vállalkozók reptetik. A kormány környékének álláspontját az üggyel kapcsolatban talán Bayer Zsolt hivatásos kormánypropagandista érzékeltette a legszemléletesebben, mikor a Sajtóklubban azt tette hozzá a témához, hogy

„Én se érzem, hogy ebbe fogunk belebukni.”